Gå til indhold

Fremsyn – metoder, praksis og erfaringer

Forsideillustrations tekst mangler
Ny rapport om fremsyn offentliggøres i dag. Fremsyn handler om at ruste sig til fremtiden gennem en systematisk og konstruktiv dialog med relevante interessenter. Derved kan fremsyn bidrage til at skabe robuste beslutninger
: 08. maj 2012
: 978-87-92776-28-0
: Styrelsen for Forskning og Innovation
: 66

Om publikationen

Publikationen Fremsyn – metoder, praksis og erfaringer samler op på de danske og internationale erfaringer med fremsyn, og de mest udbredte fremsynsmetoder bliver beskrevet. Samtidig giver forfatterne gode råd om, hvordan en fremsynsproces kan gennemføres i praksis.

Styrelsen for Forskning og Innovation har i flere år arbejdet med fremsyn som bidrag til en struktureret debat mellem beslutningstagere, virksomheder, forskningsinstitutioner, interesseorganisationer og borgere om forholdet mellem forskning og innovation og det omgivende samfund. Blandt andet har fremsynsmetoder og -tilgange været brugt i forbindelse med udpegning af strategiske forskningsområder (FORSK2015 og FORSK2020), infrastruktursatsninger m.v.

Publikationen er udarbejdet af Per Dannemand Andersen og Birgitte Rasmussen på opdrag af Styrelsen for Forskning og Innovation.

For yderligere information kontakt:

Specialkonsulent Anders Hoff

Telefon: 7231 8225
anho@fivu.dk

Chefkonsulent Jens Haisler
Telefon: 7231 8248
jha@fi.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. august 2015