Gå til indhold

Analysis of the Danish Research and Innovation System

Analysis of the Danish Research and Innovation System
Kompendiet er en samling af nogle af de vigtigste analyser af det danske innovationssystem og af nordiske virksomheders investeringer i forskning og udvikling. Derudover indeholder kompendiet en opdateret version af CIM – manualen, kaldet ”CIM 2.0”.
: 26. september 2014
: 978-87-93151-26-0
: 2014

Styrelsen for Forskning og Innovation har samlet to systemanalyser, samt en opdateret version af CIM-manualen i et fælles kompendium over det danske forsknings- og innovationssystem.

Effektmålingen ”The Short-run Impact on Total Factor Productivity Growth of the Danish Innovation and Research Support System” er den første af sin slags, der samlet måler effekten af virksomhedsdeltagelse i 18 forskellige forsknings- og innovationsprogrammer.

Tidligere analyser har vist, at danske virksomheder opnår et positivt afkast af investeringer i forskning og udvikling, men analysen ”Economic Impacts of Business Investments in R&D in the Nordic Countries” er den første af sin art, der gør det muligt at sammenligne virksomhedernes afkast af investeringer på tværs af Danmark, Norge, Sverige og Finland.

For at sikre den samme høje standard af effektmålinger, har Styrelsen for Forskning og Innovation opdateret ”Central Innovation Manual on Excellent Econometric Evaluation of the Impact of Public R&D Investments” (CIM-manualen), som formulerer ni principper om minimumskrav til metode for fremragende økonometriske effektmålinger af offentlige forsknings- og innovationsvirkemidler.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019