Gå til indhold

Projektorienterede forløb – Brobygning mellem universitet og virksomhed

Forsideillustrations tekst mangler
Danske Universiteter har i samarbejde med Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Dansk Industri og Dansk Erhverv udarbejdet en vejledningspjece om projektorienterede forløb. Pjecen tydeliggør juridiske og økonomiske rammer for studerende og værtsorganisationer og giver eksempler på best practice.
: 18. september 2017
: 978-87-90470-01-2
: DKUni
: 2017
: 24

Som led i en bachelor- og kandidatuddannelse ved et universitet kan studerende indgå et projektorienteret forløb hvor den studerende blive tilknyttet en vært som f.eks. en virksomhed eller en offentlig eller privat organisation. Et projektorienteret forløb er et ulønnet læringsforløb med stort udbytte for både den studerende og værten. Den studerende stiller kvalificeret viden til rådighed og får afprøvet sine teoretiske og metodiske kompetencer i praksis.

Projektorienterede forløb kan rumme en daglig tilstedeværelse hos værten, eller det kan være andre former for samarbejde. Omfanget af et projektorienteret forløb kan variere, og nogle studerende skal f.eks. følge et eller flere kurser på universitetet sideløbende med forløbet med værten. Det projektorienterede forløb er ikke et ansættelsesforhold, og den studerende får derfor ikke status som arbejdstager.

I denne pjece kan studerende og værter læse mere om udbytte og forventninger ved et projektorienteret forløb samt finde gode råd til planlægningen.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019