Gå til indhold

Sådan kommer du i gang med at anvende droner

Forsideillustrations tekst mangler
En erfaringsbaseret guide til ledere i den offentlige sektor udarbejdet af Rambøll for Uddannelses- og Forskningsministeriet. Et af 23 initiativer i regeringens dronestrategi.
: 05. maj 2017
: Rambøll
: 2017
: 41

Nogle offentlige myndigheder er allerede begyndt at bruge droner til at løse opgaver. Andre overvejer, hvordan det skal gribes an. Denne guide bygger på nogle af disse erfaringer, indsamlet gennem 15 interviews med medarbejdere fra offentlige myndigheder og virksomheder. Ledere på tværs af den offentlige sektor kan bruge guiden som et redskab i deres daglige arbejde for en god og effektiv opgaveløsning.

Guiden er et af 23 initiativer i regeringens dronestrategi fra september 2016.

En vigtig del af regeringens dronestrategi er at fremme den offentlige sektors anvendelse af droner. Potentialet inden for områder som energi og forsyning, landbrug, fiskeri, natur- og miljøbeskyttelse er stort. Droner kan overtage og effektivisere en lang række komplicerede, farlige eller monotone opgaver, der i dag enten udføres manuelt eller slet ikke udføres.

Skal potentialet indfris, kræver det, at ledere på tværs af den offentlige sektor implementerer de dele af teknologien, der bidrager til netop deres konkrete opgaveløsning.

For at understøtte det arbejde har Uddannelses- og Forskningsministeriet bedt Rambøll udarbejde denne guide.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 11. juni 2019