Gå til indhold

Nye muligheder for forskningsfinansiering i Kina

Forsideillustrations tekst mangler
Ny rapport fra det danske innovationscenter i Shanghai giver indblik i det kinesiske forskningsfinansieringssystem på lokale, regionalt og nationalt niveau og kommer med gode råd til ansøgningsproces.
: 23. marts 2018
: 978-87-93468-99-3
: ICDK Shanghai
: 2018
: 29

Den nye ICDK Outlook rapport ”Research Funding in China – Regional opportunities for Danish Universities”, som det danske innovationscenter i Shanghai har fået udarbejdet, retter blikket mod det regionale Kina og belyser nye og alternative finansieringsmuligheder til de mere velkendte i hovedstaden.

Rapporten ser bredt på det kinesiske regionale forskningsfinansieringssystem og danske forskeres muligheder for at hente finansiering, som rækker langt ud over kendt territorium. Rapporten afslører en lang række nye muligheder for danske forskere, herunder præsenterer den en række indsigter relateret til de regionale finansieringsmekanismer på provins- og by-niveau og giver gode tips til, hvordan man øger sine chancer for at komme i betragtning til kinesiske forskningsmidler.

Mulighederne for at opnå forskningsfinansiering på provinsielt og lokalt niveau i Kina adskiller sig væsentligt fra de nationale muligheder i både indhold og procedure. Størrelsen på finansiering er markant, og med de rette lokale partnere har man gode kort på hånden, da konkurrencen er mindre og finansieringen kan gøres fleksibel. Med andre ord er der trods de store finansieringsmuligheder i Beijing også stadig store og frugtbare muligheder for danske forskere i det regionale og lokale Kina.

I lighed med de foregående år har det danske innovationscenter også udarbejdet en opdatering af den årlige funding guide, som giver et overblik over muligheder for ekstern forskningsfinansiering på nationalt niveau i Kina. Denne rapport kan også findes under publikationer på ufm.dk.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019