Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2020 Fremtidens grønne løsninger – Strategi for investeringer i grøn forskning, teknologi og innovation

Fremtidens grønne løsninger – Strategi for investeringer i grøn forskning, teknologi og innovation

Forsideillustrations tekst mangler
Regeringen er klar med Danmarks første grønne forskningsstrategi. Strategien indeholder fire konkrete forskningsmissioner, der bidrager mest til den grønne omstilling. En vigtig del af strategien er et tæt samspil med erhvervsliv, der skal få de nye grønne teknologier ud at virke.
Kontakt
Annemarie Falktoft
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 80 16
Email: anfa@ufm.dk
: 28. september 2020
: 978-87-93807-37-2
: Uddannelses- og Forskningsministeriiet
: 2020
: 32
: Gratis

Regeringen har præsenteret Danmarks første strategi for investeringer i grøn forskning, teknologi og innovation. Strategien skal sætte en klar retning for den danske indsats og lede til udviklingen af nye teknologier og løsninger, der kan beskytte klimaet, miljøet og naturen.

Med strategien udpeges fire forskningsområder, såkaldte missioner, der har særligt potentiale til at hjælpe os på vej med den grønne omstilling så effektivt som muligt. Missionerne skal løses af grønne partnerskaber, der skal samle forskning, erhvervsliv og myndigheder om en langsigtet og strategisk indsats.

Målet er at teknologierne kommer ud og styrker dansk erhvervslivs grønne førerposition og fører til konkrete reduktioner i de danske drivhusgasudledninger.

Senest opdateret 28. september 2020