Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2022 Rumbaseret grøn forskning - Bibliometrisk analyse af Danmarks rumbaserede grønne forskning

Rumbaseret grøn forskning - Bibliometrisk analyse af Danmarks rumbaserede grønne forskning

Forsideillustrations tekst mangler
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har udarbejdet en bibliometrisk analyse af Danmarks rumbaserede grønne forskning. Analysen belyser forskningens størrelse, fordeling på fagområder, specialisering, gennemslagskraft og samarbejdsmønstre i såvel en national som international kontekst.
Kontakt
Mette Venås Overballe-Petersen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 18
Email: mvo@ufm.dk
: 29. september 2022
: 978-87-94128-50-6
: Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
: 2022
: 65

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har udarbejdet en bibliometrisk analyse af Danmarks rumbaserede grønne forskning i perioden 2011-2020. Der er undersøgt en række bibliometriske indikatorer for blandt andet gennemslagskraft og sampublicering. Resultaterne er sammenlignet med 12 lande, der enten er sammenlignelige med Danmark, har stærke rumforskningsmiljøer eller er blandt de 10 lande, som Danmark har mest sampublicering med inden for rumbaseret grøn forskning.

De til analysen anvendte søgestrenge for henholdsvis rumbaseret grøn forskning og grøn forskning ses i bilaget "Søgestrengene anvendt i den bibliometriske analyse af rumbaseret grøn forskning (docx)", mens de enkelte delsøgestrenge for både rumforskning og de grønne undertemaer ses i de syv Excel-ark herunder. 

Se også de anvendte søgestrenge:

 

Senest opdateret 05. oktober 2022