Gå til indhold

Universiteter for fremtiden: Samtalebog

Forsideillustrations tekst mangler
I forbindelse med projektet ”Universiteter for fremtiden” har DFiR gennemført 20 samtaler med repræsentanter fra universitetet, omgivende sektorer og det politiske system. Resultatet er en samtalebog i seks kapitler, der bl.a. berører ledelse, finansiering og universitetets rolle i samfundet.
: 30. juni 2023
: Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd
: 2023

I anledning af 20-året for universitetsloven fra 2003 har DFiR undersøgt universitetssektoren gennem projektet ”Universiteter for fremtiden”.

Som supplement til projektets primære rapport, der bl.a. er baseret på en omfattende spørgeskemaundersøgelse med over 3.000 respondenter, en konference og to briefs, udkommer DFiR nu med en samtalebog. Den er baseret på 20 stakeholdersamtaler, som DFiR har gennemført i efteråret og vinteren 2022/23 med repræsentanter for forskellige dele af universiteterne, relevante omgivende sektorer, og det forsknings- og uddannelsespolitiske system.

I samtalebogen deler disse samtalepartnere deres viden om og personlige erfaring med den danske universitetssektor i forhold til en bred vifte af områder. Bogen er inddelt i seks kapitler:

  • Universiteternes autonomi
  • Gode principper for ledelse
  • Finansiering
  • Eksternt samarbejde
  • Universitetet som kulturbærende institution
  • Institutionernes arbejdsdeling og samarbejde

Kontakt

Anders Kamp Høst
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 80 92
Email: akho@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 30. juni 2023