Gå til indhold

Betalingskrav og udenlandske uddannelser

Hjælp til at afgøre, om ansøgere med udenlandsk uddannelse skal betale fuld pris.

På en række uddannelser skal kursister betale den fulde pris for fagene, hvis de har en videregående uddannelse i forvejen. Det gælder for:

  • Fag på avu
  • Gymnasiale enkeltfag
  • AMU
  • Enkeltfag på erhvervsuddannelser m.fl.  udbudt under lov om åben uddannelse (erhvervsrettet voksenuddannelse).

Når en ansøger har taget en uddannelse i udlandet, kan der derfor være behov for at afklare, om den svarer til en dansk videregående uddannelse. Her kan Uddannelses- og Forskningsstyrelsen bistå med en vurdering af den udenlandske uddannelses niveau.

Hvis styrelsens vurdering viser, at den udenlandske uddannelse svarer i niveau til en afsluttet dansk videregående uddannelse, gælder der samme krav om betaling som for uddannelsessøgende med dansk videregående uddannelse. F.eks. er det tilfældet, hvis vurderingen lyder på "en dansk bacheloruddannelse", men ikke hvis den lyder på "to år af en dansk bacheloruddannelse".

Betalingskravet er knyttet til regler på Børne- og Undervisningsministeriets område og gælder, uanset om styrelsen har vurderet den udenlandske uddannelse eller ej. Det afgørende er, om ansøgeren har en uddannelse, som i niveau svarer til en afsluttet dansk videregående uddannelse som f.eks. en erhvervsakademiuddannelse eller en bacheloruddannelse.

Få svar hos Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Skolerne kan finde generelle vurderinger af en række landes uddannelser i Landehåndbogen og konkrete vurderinger af udenlandske eksamensbeviser i Vurderingsdatabasen. Hvis det ikke besvarer spørgsmålet om den udenlandske uddannelses niveau, kan skolerne kontakte en hotline hos Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

 

Senest opdateret 13. juli 2021