Uddannelses- og Forskningsstyrelsen vurderer udenlandske uddannelsers niveau i henhold til lov om vurdering af udenlandske uddannelseskvalifikationer. Afgørelser om optagelse træffes af de enkelte uddannelsesinstitutioner i henhold til adgangsbekendtgørelserne.
Hvem kan bruge Eksamenshåndbogen?
Håndbogen henvender sig især til de medarbejdere ved uddannelsesinstitutionerne, som arbejder med optagelse af ansøgere med udenlandske eksaminer, men giver også nyttige oplysninger til de uddannelsessøgende.
Studieadministrative medarbejdere ved de videregående uddannelser:
Find detaljerede oplysninger til behandling af ansøgninger om optagelse på videregående grunduddannelser, dvs. bachelor-, professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser, men ikke f.eks. kandidatuddannelser.
Medarbejdere ved erhvervsskolerne:
Få hjælp til at afgøre, om ansøgere med udenlandske eksaminer opfylder adgangskravene med hensyn til uddannelsesniveau, karakterer og danskkundskaber:
Uddannelsessøgende:
Slå op på det enkelte land for at se, om din udenlandske eksamen er giver adgang til videregående uddannelse på samme måde som danske gymnasiale uddannelser.
Kontakt det uddannelsessted, du søger ind på!
Hvis du har spørgsmål om dine muligheder for optagelse, skal du kontakte det uddannelsessted, du søger ind på. Se også:
Sådan finder du rundt i Eksamenshåndbogen:
Skift afsnit ved at klikke i menuen til venstre.
Under det enkelte land vises der først en oversigt over eksaminer. Man kan klikke sig videre til artikler om uddannelsessystem, fagniveauer og karakterer.
Internationale eksaminer findes også på listen. Det drejer sig om International Baccalaureate, European Baccalaureate, Dansk-tysk studentereksamen (DIAP), Dansk-Fransk Baccalauréat og Option Internationale du Baccalauréat.
Duborg-Skolens og A.P. Møller-Skolens studentereksamen vælges ikke på listen. Den er beskrevet i en særskilt artikel:
Kontakt