Gå til indhold

Baggrund om målingen i 2018

I oktober blev Læringsbarometer udsendt til en stikprøve af de studeernde på enkelte videregående uddannelsesinstitutioner. På 22 institutioner fik alle studerende Lærinsbarometer. Alle studerende fik desuden tilsendt spørgesmål til vejledningsportalen uddannelseszoom.

På alle de videregående uddannelsesinstitutioner under Uddannelses- og Forskningsministeriet blev der udtrukket en stikprøve af de studerende, som blev inviteret til at svare via E-boks. Stikprøverne blev sammensat, så resultaterne kan generaliseres til hele institutionen, men ikke de underliggende fagområder og enkeltuddannelser.

Tretten uddannelsesinstitutioner deltog i et tættere indsamlingssamarbejde og fik udsendt spørgeskemaet til alle deres studerende. Det var et tilbud til alle de videregående institutioner at indgå i dette samarbejde gratis. Samarbejdsinstitutionerne understøttede aktivt indsamlingsprocessen. Også ni mindre institutioner fik udsendt spørgeskemaet til alle deres studerende. Disse institutioner har derfor fået mange flere svar fra hele deres studenterpopulationer. Det har givet dem mere detaljerede datasæt, som kan give robuste resultater på enkeltuddannelser og de kan bruge til at udvikle

Samtidig med indsamlingen af Læringsbarometer blev der samlet data til vejledningsportalen Uddannelseszoom.

Der blev samtidig gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt nyuddannede til uddannelseszoom.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 20. december 2019