Gå til indhold

Organisation Registration System

Organisation Registration System bruges til at registrere oplysninger om organisationer, der søger om tilskud til projekter fra Erasmus+ eller Det Europæiske Solidaritetskorps, eller som indgår som partnere.

Din organisation skal have et OID-nummer, for at I kan ansøge og administrere et projekt under Erasmus+ eller Det Europæiske Solidaritetskorps.

Hvad er et OID-nummer?

Et OID-nummer (Organisation Identification) er et nummer, der identificerer din organisation i Europa-Kommissionens system 'Organisation Registration System' (ORS).

Organisation Registration System er Europa-Kommissionens organisationsportal, hvor alle, der vil deltage i indsatser med tilskud fra Erasmus+ eller Det Europæiske Solidaritetskorps, skal registrere sig, når der søges om tilskud. 

Du skal oplyse jeres OID-nummer i alle ansøgninger om tilskud. Det er heller ikke muligt at være partner i en ansøgning uden at have et OID-nummer. 

Husk, at hver enkelt organisation skal have sit eget OID-nummer. Eksempelvis skal skoler og ungdomsskoler derfor oprettes selvstændigt og må ikke anvende kommunens OID-nummer. 

Sådan opretter du et OID-nummer

Du skal bruge et EU Login (Europa-Kommissionens ’Nem-ID’) for at kunne oprette din organisation i 'Organisation Registration System'.

Når du har oprettet dit EU-Login, kan du oprette din organisation i Organisation Registration System, og din organisation tildeles et OID-nummer.

Din organisation må kun have ét OID-nummer, så inden du opretter et nyt OID-nummer, skal du tjekke, om din organisation er registreret i Organisation Registration System og allerede har et OID-nummer.

Bemærk, at Organisation Registration System fungerer bedst i Google Chrome. 

Disse dokumenter skal du uploade i Organisation Registration System

Du skal som minimum uploade 'Legal Entity form' og 'Financial Identification Form'. Afhængigt af din organisationstype kan du blive bedt om at uploade andre dokumenter.  

Bemærk: Hvis du søger på vegne af en forening (NGO), skal din forening have et CVR-nummer og en Nemkonto, og det er foreningens Nemkonto, som skal angives i 'Financial Identification Form'. Du kan få flere oplysninger på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Her finder du vejledning til at uploade dokumenter samt vejledning til udfyldelse af både 'Legal Entity Form' og 'Financial Identification Form'.

HUSK at vælge den 'legal entity form', som passer på din organisation. 

Oprettelse af kontaktpersoner i Organisation Registration System

Når du har registreret din organisation i Organisation Registration System, har du automatisk fået tildelt rollen 'authorised user'. Vi anbefaler, at du opretter flere 'authorised users' og 'kontaktpersoner', således at I er flere fra din organisation, som har adgang og kan rette oplysninger i Organisation Registration System. Det er ligeledes vigtigt, at I holder jeres oplysninger ajour. Det kan være, hvis jeres organisation skifter kontaktperson, adresse eller lignende.

Behandling af data og personoplysninger i ORS

Alle data, som indtastes i organisation registration systems (ORS), bliver opbevaret i en database hos Europa-Kommissionen:

PIC-nummer og portalen ”Funding & tender Opportunities”

Hvis din organisation allerede deltager eller fremover vil søge om tilskud fra de centralt administrerede aktioner inden for Erasmus+ eller Det Europæiske Solidiaritetskorps hos forvaltningsorganet 'European Education and Culture Executive Agency (EACEA)' skal jeres organisation have et PIC-nummer og registreres i portalen: ”Funding og Tender”.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 19. februar 2024

Afsendere