Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, juni 2014

I juni måneds nyhedsbrev kan du læse om den store interesse for tilskud til internationalt samarbejde og om Københavns Tekniske Skole, der på utraditionel vis forbereder eleverne på et internationalt jobmarked. Du får også mulighed for at give dit input til udvikling af voksenuddannelsesområdet.

Fotograf: Stefan Frank Thor Straten

Stor efterspørgsel på tilskud til strategiske partnerskaber

Danske uddannelsesinstitutioner har søgt om 16,5 millioner euro i tilskud til internationalt samarbejde, der  skal styrke studerendes evner inden for it, iværksætteri og fremmedsprog.

Nye navne under Erasmus+

Vi har ændret programnavnene fra de tidligere programmer Livslang Læring og Aktive Unge. Det betyder, at du ikke skal lede efter f.eks. Comenius eller Grundtvig, når du skal søge om tilskud. Du kan nu nøjes med at orientere dig efter den sektor, du repræsenterer.

Del dine erfaringer om it-værktøjer i voksenuddannelse

Hvordan bruger undervisere it-værktøjer i
undervisningen? Europa Kommissionens Generaldirektorat for Uddannelse og Kultur har igangsat en undersøgelse, som skal kaste lys over anvendelse af it-værktøjer i voksenuddannelse i Europa. Resultaterne skal bruges i arbejdet med af fremme innovative og åbne læringsmiljøer i voksenuddannelse.


Ny publikation for de videregående uddannelser

EU-Kommissionen har netop udgivet en ny publikation om Erasmus+, som er målrettet studerende, undervisere og personale på de videregående uddannelser.


Billede _deltag_i_konkurrencer

Vind Den Europæiske Sprogpris

Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2014. Ansøgningsfristen er den 1. september 2014.

Europass videokonkurrence – slip dine kreative kræfter løs

Du kan nu deltage i en videokonkurrence, der skal promovere Europass: fem dokumenter, der gør det lettere at søge uddannelse og job i udlandet. Deadline for deltagelse er den 1. september 2014.

Konkurrence for elever i erhvervsuddannelserne

Skriv en god historie eller skyd en lille film om dit praktikophold i udlandet gennem PIU-ordningen og deltag i konkurrencen om præmier for 5000 kr. Frist for deltagelse er den 15. oktober 2014.


Udsyn udsendes næste gang den 26. august 2014

Nyhedsbrevet holder sommerferie i juli og udsendes næste gang tirsdag den 26. august 2014. Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 05. august 2020