Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, oktober 2015

Uddannelsesinstitutioner og organisationer på tværs af sektorer kan nu søge om tilskud til europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter i 2016. En ny publikation fortæller om europæisk uddannelsessamarbejde, og så inviterer Styrelsen for Videregående Uddannelser til konference om voksenlæring.

Mand der sidder med en tablet

Søg tilskud til europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter i 2016

Uddannelsesinstitutioner og organisationer på tværs af sektorer kan nu søge om tilskud til europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter i 2016. Europa-Kommissionen har offentliggjort indkaldelse af forslag til projekter under Erasmus+. Derudover er programguiden for 2016 nu tilgængelig.

Indkaldelse af ansøgninger om charter for erhvervsuddannelsesmobilitet

Europa-Kommissionen har offentliggjort indkaldelse af ansøgninger om charter for erhvervsuddannelsesmobilitet. Organisationer, der i 2016 tildeles et charter, vil fra 2017 få mulighed for at søge om tilskud til mobilitet på en forenklet måde.

Billeder oktober

Inspiration til det europæiske uddannelsessamarbejde

Hvordan kan uddannelsesinstitutioner og organisationer blive endnu bedre til at arbejde strategisk med europæisk uddannelsessamarbejde? En række institutioner deler ud af deres erfaringer i en ny publikation. 

Grib verden billede

Hvad betyder internationale erfaringer på arbejdsmarkedet?

Repræsentanter for erhvervslivet og uddannelsessektoren fortæller om deres syn på udlandsophold i en ny video, som er produceret i forbindelse med en kampagne, der skal få flere unge til at rejse ud.

Konference om voksenlæring i Danmark

Hvad kan den danske sektor for voksenuddannelse og folkeoplysning lære af Europa, og hvad kan Europa lære af os? Kom til konference med debat og faglige oplæg om voksenuddannelse den 20. november 2015 i København. Deltagelse er gratis.

Folkeskolens emne ’uddannelse og job’ nu klar i engelsk version

For at udbrede kendskabet i Europa til dansk vejledningspraksis har Euroguidance i samarbejde med Vejledningskontoret i Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling udgivet en engelsk oversættelse af fagbeskrivelsen for emnet uddannelse og job. 

Nyhed om Epale

Erasmus+: Kontaktseminar i Portugal om europæiske uddannelsesprojekter med lokale og regionale myndigheder

Invitation til kontaktseminar om europæiske uddannelsesprojekter. Arrangementet finder sted den 18-21. november 2015 i Portugal.

Erasmus+: Informationsdage om Den Internationale Dimension for Videregående Uddannelser

Er du i gang med at udvikle et samarbejde med en partner uden for Europa eller vil du vide mere om mulighederne for tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter med resten af verden? Styrelsen for Videregående uddannelser inviterer til informationsdage om Erasmus+ Den Internationale Dimension. Arrangementet finder sted den 19. og 20. november 2015 i København.

Informationsmøde om Nordplus Voksen

Hør om dine muligheder for tilskud til projekter inden for voksenlæring. De skandinaviske kontorer for Nordplus Voksen inviterer til fælles informationsmøde den 4. december 2015 i Malmø.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af november 2015.

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk

Fotos: Fotolia 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 30. oktober 2015