Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, september 2015

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til konference om strategisk arbejde med internationalisering. To projekter er blevet hædret med Den Europæiske Sprogpris 2015, og så kan du se ny statistik for praktikophold i udlandet i erhvervsuddannelserne. God fornøjelse med Udsyn.

nyhed om ansøgninger.jpg

Få inspiration til europæisk uddannelsessamarbejde

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til konference om strategisk arbejde med internationalisering i uddannelsesinstitutioner og organisationer. Uddannelses- og forskningsministeren åbner konferencen, som finder sted mandag den 26. oktober 2015 kl. 9-15.30. Deltagelse er gratis.

Færre elever i erhvervsuddannelserne tager i praktik i udlandet

Antallet af elever i erhvervsuddannelserne, som tager på praktikophold i udlandet, er faldet med 12 procent fra rekordåret 2013 til 2014. Det viser ny statistik for PIU-ordningen.

Den Europæiske Sprogpris 2015 gik til projekter, der fremmer social inklusion

Statens Museum for Kunst og Dansk Flygtningehjælp modtog begge Den Europæiske Sprogpris 2015 for to forskellige projekter, der deler et centralt omdrejningspunkt: Sprog som katalysator for social inklusion.

Vestre skole

Projekteksempel: Fra fri leg til klar strategi

På Vestre Skole i Middelfart Kommune startede det internationale samarbejde som en leg. Siden er det vokset så stort, at det har været nødvendigt for skolen at formulere en strategi.

Nyhed om Epale

Kontaktseminar om unge og voksnes tilknytning til uddannelsesverdenen og arbejdsmarkedet 

Repræsentanter fra uddannelses-, erhvervs- og ungdomssektoren inviteres til kontaktseminar om arbejdet med at knytte unge og voksne til uddannelsesverdenen eller arbejdsmarkedet.  Seminaret finder sted den 5.-7. november 2015 i Napoli i Italien.

Invitation til kontaktseminar om inklusion og elever med særlige behov 

Repræsentanter for børnehave- og grundskolesektoren inviteres til kontaktseminar. Temaet er inklusion og læring for elever med særlige behov. Arrangementet finder sted den 18. til 22. november 2015 i Alden Biesen i Belgien.

Kom til kontaktseminar om arbejdsbaseret læring i erhvervsuddannelser og inden for ungdomsområdet

Find samarbejdspartnere til strategiske partnerskabsprojekter om arbejdsbaseret læring i erhvervsuddannelser og inden for ungdomsområdet. Invitation til kontaktseminar den 23. til 25. november 2015 i Rom i Italien.

Kontaktseminar om STEM i førskole og indskoling

Mød europæiske partnere og samarbejd om udvikling af læring på området ’Science-Technology-Engineering-Mathematics’ blandt børnehavebørn og yngre skolebørn. Invitation til kontaktseminar den 2. til 6. december 2015 i Oostende i Belgien.

Virtuelt kontaktseminar: Vær med til at drøfte, hvordan lærergerningen styrkes i Europa

Deltag i virtuelt kontaktseminar om lærergerningen indenfor grundskole-, ungdomsuddannelses- og erhvervsskolesektoren den 3. december 2015.

Studiebesøg i Finland for beslutningstagere inden for
skole-, ungdoms- og erhvervsuddannelsessektoren

Invitation til studiebesøg med henblik på at sammenligne og dele gode resultater om blandt andet ledelse og pædagogisk udvikling i skole-, ungdoms- og erhvervsuddannelsessektoren. Studiebesøget finder sted den 6.-11. december 2015 i Finland.

ung-fyr-med-sovepose_tonet.jpg

Ny pjece om Den Europæiske Volontørtjeneste

Ny pjece fortæller om mulighederne i Den Europæiske Volontørtjeneste. Pjecen henvender sig til institutioner og organisationer.


Film om skole -og praktikophold i udlandet 

Følg Jonas og Camilla, der har været på et fire uger langt skole- og praktikophold i London.

Filmen henvender sig til elever på de erhvervsrettede grund- og efteruddannelser samt internationale koordinatorer.

Billede af Udsyn postkort

Er du tilfreds med nyhedsbrevet Udsyn?

Hjælp os med at forbedre nyhedsbrevet 'Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer' ved at besvare et spørgeskema. Det tager kun få minutter at udfylde, og din besvarelse er anonym.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af oktober 2015.

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk

Fotos: 1:Mikal Schlosser, DTU, Campus Lyngby, 2: Vestre Skole, 4: Fotolia og 5: Andreas Wiendel Rasmussen.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 30. september 2015