Gå til indhold

Nyt om Internationale Uddannelsesprogrammer - august 2021

Ny ansøgningsrunde i Nordplus er åbnet, og så er der mulighed for at hente inspiration til internationalt uddannelsesarbejde via en lang række aktiviteter, som du kan læse mere om i denne udgave af Udsyn.


Studiebesøg med Nordplus

Går du med tanker om et nordisk samarbejde?

En ny ansøgningsrunde for såkaldte 'forberedende besøg' via Nordplus Junior, Nordplus Voksen og Nordplus Nordens Sprog er åbnet og har deadline den 1. oktober 2021. For både erfarne og helt uerfarne er der råd og information at hente, når vi afholder henholdsvis et webinar den 27. august og en Nordplus Café den 30. august.

EPALE-konference 2021
Tilmeld dig konferencen ’Voksenlæring i en brydningstid’

Torsdag den 28. oktober 2021 afholder Uddannelses- og Forskningsstyrelsen sammen med EPALE (Electronic Platform for Adult Learning in Europe) en konference henvendt til voksenlæringssektoren i Danmark. Årets tema er ’Voksenlæring i en brydningstid’ og retter fokus mod betydningen og konsekvenser af blandt andet globalisering, bæredygtig omstilling og den verdensomspændende pandemi. Det er gratis at deltage i konferencen, som foregår i DGI Byen i København.

Det Europæiske Solidaritetskorps
Kursus for nybegyndere i Det Europæiske Solidaritetskorps

Vil du lære om, hvordan I kan komme i gang med internationale frivilligprojekter for alle unge, uanset baggrund, erfaring eller handicap? Så har du mulighed for at deltage i kurset ’Mobility Taster for Inclusion Organisations - Focus on Volunteering’, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder den 22.-26. nov. 2021 i Ishøj.  På kurset vil du høre om, hvilke muligheder der er for frivilligophold, møde andre organisationer, der arbejder med inklusion af unge, og få viden om, hvilken økonomisk støtte I kan få, og hvordan man søger tilskud. 

Solidaritetsprojekter 
Hvad er et solidaritetsprojekt?

Du kan få tilskud til et solidaritetsprojekt, hvis du har en god idé, der gavner lokalsamfundet. Men hvad er et solidaritetsprojekt egentlig? Et solidaritetsprojekt kan handle om alt fra klima, demokrati, integration og endda skraldeindsamling. I to nye videoer kan du lære mere om Det Europæiske Solidaritetskorps, støttemulighederne, og hvad et solidaritetsprojekt er. Hør blandt andet om et projekt Aarhus, der handler om at samle skrald - og spise kage.

Kursus i kommunikation
Kursus i kommunikation på tværs af sektorer

Er din organisation tilskudsmodtager i Erasmus+ eller har I for nyligt afsluttet et projekt? Så kan I få nyttige kommunikationsværktøjer og metoder til at kommunikere jeres projekt og resultater ud til netop jeres målgrupper via kurset ’Communication Academy’. SALTO står bag kurset, der foregår online fra den 26.-28. oktober 2021.

Studiebesøg om erhvervsuddannelser
Tag på studiebesøg med fokus på erhvervsuddannelser

Er du repræsentant fra en erhvervsuddannelsesinstitution? Så har du mulighed for at ansøge om at deltage i et studiebesøg i Tjekkiet den 7.-10. november 2021. Fokus vil være på udveksling af ’best practise’ inden for erhvervsuddannelser, herunder støtte til internationaliseringen af institutioner og professionalisering af undervisere i erhvervsuddannelsessektoren. Udgifter til rejse og ophold dækkes af Erasmus+-programmet.

 Salto Awards 2021
Nominér et ungdomsprojekt til SALTO AWARDS 2021

Kender du til et projekt på ungdomsområdet, der kan inspirere andre? Så kan du indstille det til SALTO Awards, hvor vinderne i 5 kategorier bliver tildelt en pris på 5.000 kr. og en promoveringsvideo om projektet. Projektet skal have modtaget støtte fra Erasmus+ eller Det Europæiske Solidaritetskorps. Der er åbent for nomineringer frem til den 30. september 2021.

 eTwinning
Luk verden ind i klasselokalet med eTwinning

Den digitale kommunikationsplatform eTwinning gør det muligt for skoler fra 44 lande at samarbejde på tværs af grænser. ”Den måde man pludselig får verden ind i klasseværelset på, det er den største styrke ved eTwinning,” lyder det fra eTwinning-ambassadør Christian Stanley Plovgaard.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af september 2021

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.

Fotos: 1+5+6: iStock, 2: UFS, 3+4: Det Europæiske Solidaritetskorps, 7: SALTO, 8: Adobe Stock.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 26. august 2021