Gå til indhold

Nyt om Internationale Uddannelsesprogrammer, jan. 2021

I årets første udgave af Udsyn informerer vi om nye elementer i det nye Erasmus+-program og tilbyder en række online-arrangementer, der blandt andet sætter fokus på konceptet ’blended’ mobilitet, den grønne dimension i Erasmus+ og inklusionsarbejde. God læselyst!


Parlamentet

Erasmus+ 2021-2027

Når der åbnes for ansøgninger til det nye program for Erasmus+ 2021-2027, vil det være større og åbne endnu flere muligheder. Vi har oprettet en informationsside, hvor du kan læse om nye elementer i det kommende program, der forventes offentliggjort primo marts 2021.

Brexit

Brexit og Erasmus+

Med Brexit-aftalen har Storbritannien valgt at trække sig ud af Erasmus+-programmet. Derfor vil Storbritannien i den nye programperiode for Erasmus+ (2021-2027) blive et tredjeland, der kun i begrænset omfang vil kunne deltage i Erasmus+-aktiviteter.

Langelinieskolen

Internationalt samarbejde mellem elever under pandemien

Langelinieskolen er en af de danske grundskoler, der bruger eTwinning – et online fællesskab for skoler i Europa - til at bringe verden ind i skolen. Et netop prisbelønnet projekt med fokus på verdensmål og børns rettigheder åbnede under pandemien op for internationalt samarbejde mellem elever på tværs af landegrænser i en ellers lukket verden.

Digital læring

Onlineseminar: Boost digital læring og ‘blended’ mobilitet

Arbejder du i skolesektoren, og ønsker du at lære mere om mulighederne i det nye Erasmus+-program og udveksle erfaringer på tværs af grænser om digital læring og undervisning i en COVID-19-tid? Så kan du ansøge om deltagelse i et onlineseminar den 24.-25. februar 2021 arrangeret af det tyske Erasmus+-kontor.

Grøn skole

Onlineseminar: Grønt Erasmus+, grøn mobilitet, grønne skoler

Arbejder du i skolesektoren, og vil du gerne blive klogere på, hvordan den grønne dagsorden kan kobles til Erasmus+-projekter, lære om konceptet ’blended’ mobilitet i Erasmus+-programmet og om digitale samarbejdsmuligheder via platformen eTwinning? Det tyske Erasmus+-kontor inviterer til et onlineseminar den 10.-11. marts 2021.

Onlinekonference

Online-konference: Inklusion og social ansvarlighed på videregående- og voksenuddannelser

Vil I være med til at fremme arbejdet med inklusion og social ansvarlighed på jeres uddannelsesinstitution? Det portugisiske Erasmus+-kontor inviterer til online-konferencen ’Inclusion and Corporate Social Responsibility’, der henvender sig til internationale koordinatorer og fagfolk på videregående uddannelsesinstitutioner og i voksenuddannelsessektoren. Konferencen afholdes d. 24. – 26. marts 2021. Ansøgningsfristen er den 29. januar 2021 klokken 12.

Det Europæiske Solidaritetskorps

Infomøde for unge: Rejs ud med det Europæiske Solidaritetskorps

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder informationsmøde om Det Europæiske Solidaritetskorps og muligheder for at rejse ud og fungere som frivillig i Europa. Tilbuddet gælder for unge mellem 18 og 30 år, og frivilligperioden er normalt 2–12 måneder. Infomødet bliver afholdt online den 25. februar 2021 fra kl. 17.00 til 17.45.

Solidaritetsprojekter

Infomøde for unge: Søg midler til et solidaritetsprojekt via Det Europæiske Solidaritetskorps'

Et solidaritetsprojekt er et frivilligprojekt, der skaber en positiv forandring i samfundet. Emner kan for eksempel være klima, integration, inklusion af udsatte, demokratisk dannelse eller sundhed. Solidaritetsprojekter planlægges og gennemføres af en gruppe bestående af mindst fem unge mellem 18 og 30 år. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder et informationsmøde om muligheder for at søge tilskud til solidaritetsprojekter online den 25. februar 2021 fra kl. 16.00 til 16.45.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af februar 2021

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.

Fotos: 1+2+4: Pixabay, 3: Langelinieskolen, 5: Istock, 6: Pexels, 7+8: Europa-Kommissionen.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 27. januar 2021