Gå til indhold
Du er her: Forside Brexit Erasmus+ og Brexit

Erasmus+ og Brexit

Læs hvad Brexit betyder for danske deltagere i Erasmus+-projekter.

Tilskud fra det tidligere Erasmus+-program (2014-2020)

Som følge af udtrædelsesaftalen mellem Storbritannien og EU kan danske studerende, elever, unge, undervisere og ansatte tage på mobilitetsophold i Storbritannien med tilskud fra Erasmus+, hvis opholdet finansieres med tilskud, der er givet inden for rammerne af det tidligere Erasmus+-program (2014- 2020), selvom opholdene først foregår efter 31. december 2020.

Ligeledes kan samarbejde med britiske partnere i fx strategiske partnerskaber og andre aktiviteter fortsætte, selvom de først gennemføres og afsluttes efter 31. december 2020.

Muligheder i det nye Erasmus+-program (fra 1. januar 2021)

Da Erasmus+ ikke er en del af den indgåede aftale om fremtidens forhold mellem EU og Storbritannien, vil Storbritannien blive et tredjeland (partnerland) i det nye Erasmus+-program og vil kun i begrænset omfang kunne deltage i aktiviteter med tilskud fra Erasmus+.

Inden for de videregående uddannelser og erhvervsrettet grund- og efteruddannelse er det muligt at anvende op til 20% af et bevilget tilskud til mobilitetsophold på samarbejde med tredjelande, herunder Storbritannien.

For øvrige uddannelsessektorer og ungdomsområdet vil det ikke være muligt at gennemføre mobilitetsophold i Storbritannien i regi af Erasmus+.

Partnere fra Storbritannien vil kunne deltage i samarbejdsprojekter (Key Action 2) som tredjeland.

Rejser til Storbritannien

Du skal være opmærksom på, at forhold vedrørende indrejse til Storbritanniens er ændret med Storbritanniens udtrædelse af EU (visum, opholdstilladelse m.v.), ligesom rejseforsikringsforhold også er ændret. Vi opfordrer dig derfor til at læse Q&A-ark om Erasmus+ og mobilitet og i øvrigt søge information i Udenrigsministeriets rejsevejledning for Storbritannien og på Storbritanniens ambassades hjemmeside.

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte Uddannelses- og Forskningsministeriet på uddprogram@ufm.dk.

Senest opdateret 10. januar 2022