Gå til indhold

Nyt om internationale uddannelsesprogrammer - Maj 2023

Få overblik over datoer for årets konferencer om internationalisering, læring og uddannelse og dyk ned i erfaringer og resultater fra de internationale uddannelsesprogrammer Erasmus+ og Nordplus.

Konference om Erasmus+

Save the date: Konference om Erasmus+ 22. november 2023

Sæt kryds i kalenderen til årets konference om Erasmus+, der sætter fokus på ’Det gode internationale samarbejde’. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til en dag, hvor du kan holde dig opdateret om muligheder i Erasmus+, hente inspiration via cases og oplæg og få mulighed for at netværke med andre med interesse for internationalt samarbejde med fokus på læring og uddannelse. Konferencen foregår den 22. november 2023 i DGI Byen i København og henvender sig til den samlede danske uddannelsessektor samt ungdomsområdet. Mere information og tilmeldingsmulighed følger her i nyhedsbrevet og på hjemmesiden om Erasmus+.

Nordplus
Erasmus+ giver gartnerelever klima- og mobilvenlig uddannelse

På Jordbrugets UddannelsesCenter Aarhus prioriterer man internationalt samarbejde højt, hvad enten det er udlandsophold eller store udviklingsprojekter under Erasmus+. Hvorfor? Fordi eleverne vil have alt det, projekterne giver.

Erasmus+ Project Results Platform
Kender du ’Erasmus+ Project Results Platform’?

Du kan bruge Europa-Kommissionens platform til at søge efter Erasmus+-projekter inden for dit felt, udforske succesfulde projekter og finde inspiration til dine egne projekter. Har du allerede benyttet platformen, kan du netop nu bidrage til den videre udvikling ved at give din feedback i en aktuel spørgeskemaundersøgelse om platformen.

EPALE-konference

Save the date: EPALE-konference 7. november 2023

Arbejder du inden for voksenlæringsområdet, og er du optaget af tværinstitutionelle samarbejder i dit arbejde? Så tag med, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, med afsæt i EPALE Danmark og Det Europæiske Færdighedsår (European Year of Skills), holder konference under overskriften ’Nye samarbejder i voksenlæring’. Det sker den 7. november 2023 i ODEON Odense. Mere information og tilmeldingsmulighed følger her i nyhedsbrevet og på EPALEs hjemmeside.

EPALE-hjemmesiden
Webinar: Introduktion til elektronisk platform for voksenlæring

Få en introduktion til nogle af de mange værktøjer og funktioner på den elektroniske platform for voksenlæring – EPALE, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen holder webinar den 26. juni 2023 kl. 14.00-15.00. Du kan blandt andet blive klogere på formidling af projektresultater, samarbejdsmuligheder og projektpartnersøgning. Fristen for tilmelding er fredag den 23. juni kl. 12.00.

Nordplus

Nordplus støtter 340 nye uddannelsesprojekter

95 millioner kroner styrker uddannelsessamarbejdet i Norden og Baltikum. Det sker i kraft af uddannelsesprogrammet Nordplus, der henvender sig til hele uddannelsessektoren og alle organisationer og institutioner, der er involveret i læring og uddannelse. Hvis du vil have en ansøgning med i næste runde, så er næste ansøgningsfrist til Nordplus-programmet 1. februar 2024.

EPALE-konference

Vær med til at fejre #ErasmusDays

Verden over vil hundredvis af arrangementer danne ramme om fejringen af Erasmus+. Det sker i dagene 9. – 14. oktober 2023. Skal din organisation være med? Måske vil I fortælle om, hvorfor I arbejder med international mobilitet eller synliggøre resultater af et Erasmus+-projekt? Måske vil nogle af jeres elever eller studerende dele deres oplevelser? Se hvordan I nemt og enkelt kan registrere en event på hjemmesiden for #ErasmusDays 2023.
Fotos: 1 + 4: UFS, 2: Jordbrugets UddannelsesCenter Aarhus, 3, 5 + 7: Europa-Kommissionen, 6: Nordplus. 

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af juni 2023

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 07. august 2023