Gå til indhold

Nyt om internationale uddannelsesprogrammer - Marts 2023

Mulighederne på det internationale uddannelsesområde er mange. I denne udgave af Udsyn kan du blandt andet høre mere om ’jobshadowing’, netværk via EPALE, Nordplus-seminar om nordiske sprog og nye undervisningsmuligheder på en række europæiske universiteter.

gartneri_580.jpg

På ’jobshadowing’: Hvad kan danske uddannelser lære af de amerikanske?

Undervisere og ledere fra fem danske erhvervsskoler besøgte i februar community colleges i North Carolina. Men hvorfor søge inspiration i USA, som ikke har erhvervsuddannelser på samme måde, som vi kender dem i Danmark, og hvad vil det overhovedet sige at være på jobshadowing via Erasmus+?

EPALE_fot_580o.jpg

EPALE - ”Som at gå ind i en slikbutik”

Arbejder du med læring på voksenområdet? Den digitale platform EPALE kan samle folk til læringsprojekter på voksenområdet, også på tværs af landegrænser. Den mulighed er EPALE-ambassadør Astrid Søe vild med og opfordrer flere til at bruge den interaktive platform. Læs mere om muligheder i den digitale platform på voksenuddannelsesområdet i Europa.

Nordplus_580.jpg

Seminar med fokus på nordiske sprog og minoritetssprog

Deltag i et netværksseminar i Island for alle med interesse for Nordplus-programmet Nordens Sprog. Måske er du underviser, leder eller medarbejder i en børnehave, grundskole, på en ungdomsuddannelse, voksenuddannelse, videregående uddannelse eller i en NGO og har interesse for nordisk sprogforståelse og arbejdet med nationale minoritetssprog? Seminaret giver mulighed for at møde nordiske og baltiske kolleger,  dele erfaringer og diskutere samarbejdsmuligheder inden for Nordplus. Det foregår 18. – 20. september 2023, og der er ansøgningsfrist den 30. april 2023.

Lektoratsordningen_580.jpg

Ledige stillinger: Bliv sendelektor i dansk sprog og kultur

Vil du være sendelektor i dansk sprog og kultur i Island, Litauen, Polen, Spanien eller Frankrig? På en lang række universiteter verden over foregår der undervisning og forskning i dansk sprog, litteratur og danske samfundsforhold. 21 universiteter har via Lektoratsordningen ansat sendelektorer, og fem af dem har netop nu ledige stillinger.

Washington_580px.JPG

Den amerikanske CCID-organisation er også for danske erhvervsskoler

Community Colleges for International Development (CCID). Sådan hedder en amerikansk college-organisation med snart 50 års erfaring i at fremme internationalt samarbejde på amerikanske community colleges. Med sine medlemmer fra hele verden er CCID også relevant for danske erhvervsskoler.


Fotos: 1: UFS, 2: EPALE, 3: Nordplus, 4: Lektoratsordningen, 5: UFS

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af april 2023
Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. juni 2023