Gå til indhold

Nyt om Internationale Uddannelsesprogrammer, dec. 2020

I årets sidste udgave af Udsyn leverer vi seneste nyt om Erasmus+ 2021-2027, nye publikationer med inspiration til indsatser og tilbud om et skriveseminar om ansøgning til Nordplus Voksen. Rigtig god jul forude!

Erasmus+_logo_nyhedsbillede

Politisk aftale om nyt program for Erasmus+ 2021-2027

Europa-Kommissionen har meldt ud, at der er indgået en politisk aftale om det nye program for Erasmus+ 2021-2027. Med et budget på over 26 milliarder euro vil det nye program være mere inkluderende og internationalt, men også mere digitalt og grønnere. 

Den formelle vedtagelse af programmet vil først ske i det nye år, og igangsættelsen af programmet bliver derfor forsinket. Kommissionen har pt. ikke udmeldt ansøgningsfrister, men vi forventer, at det vil ske i begyndelsen af det nye år. Det forventes, at en ny programguide for såvel Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps bliver tilgængelig i begyndelsen af marts 2021. Vi holder dig opdateret via nyhedsbrevet Udsyn og vores sociale medier.

  Nordplus

  Skal du søge om tilskud fra Nordplus Voksen?

  Få hjælp og vejledning til at udfylde ansøgningsskema om tilskud til uddannelsesophold og samarbejdsprojekter i Nordplus Voksen. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder et skriveseminar online den 13. januar 2021 kl. 14.30-16.00. Tilmeldingsfrist er mandag den 11. januar 2021 klokken 12.00.

  Ozlem_fyraftensarrangement

  Solidaritetsprojekter: ”Tolerance er noget, vi bliver uddannet til”

  Özlem Cekic var hovednavnet, da Uddannelses- og Forskningsstyrelsen for nyligt afholdte fyraftensarrangement om solidaritet og solidaritetsprojekter under Det Europæiske Solidaritetskorps. Hent inspiration fra foredraget og bliv klogere på solidaritetsprojekter her:

  Erasmus+-publikation forsideudsnit

  Ny udgivelse leverer inspiration til internationalt uddannelsessamarbejde

  I publikationen 'Erasmus+ 2021-2027 - Inspiration til internationalt uddannelsessamarbejde' finder du eksempler på indsatser inden for Erasmus+ på tværs af hele uddannelsessektoren og på ungdomsområdet. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag udgivelsen, og alle eksempler er relateret til centrale fokusområder i det nye program for Erasmus+ og fremhævet under temaerne: Inklusion, Bæredygtighed, Digitalisering og Verden uden for Europa. 

  PIU-konkurrence 2020

  Elever i erhvervsuddannelse præmieres for deres film og historier om praktik i udlandet

  Emilie Qvist Kjærgaard fra Hotel- og Restaurantskolen har været i USA og leveret årets bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Sammen med andre erhvervsskoleelever er hun med til at inspirere og øge kendskabet til mulighederne for praktik i udlandet via PIU-ordningen. Det er der kommet en stribe inspirerende film ud af samt fortællinger, der er samlet i årets PIU-publikation.

  LinkedIn

  Følg med på LinkedIn

  På vores LinkedIn-side kan du følge med i nyt om ansøgningsfrister, arrangementer, udgivelser og andet nyhedsstof relateret til Internationale Uddannelsesprogrammer.


  Udsyn udsendes næste gang i slutningen af januar 2021


  Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.


  Fotos: 1: ESC, 2: Zoommøde, 3: Nordplus, 4+5: UFS - forsideudsnit, 6: Jakob Dall

  Handlinger tilknyttet webside

  Senest opdateret 18. december 2020