Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, december 2017

Vi ønsker alle vores 2049 abonnenter en glædelig jul og god fornøjelse med årets sidste nummer af Udsyn, hvor du bl.a. kan hente årsrapporten 2016 for Erasmus+, læse om et nyt europæisk vejledningskoncept og gå den direkte vej til alle vores informationsmøder i 2018.

Udsyn.jpg
Hjemmesiden Study in Denmark går i luften med nyt design

Flere end én million besøgende klikker hvert år på hjemmesiden Study in Denmark for at finde information om uddannelsesmuligheder i Danmark. Et nyt design på hjemmesiden gør det endnu nemmere for udenlandske studerende at finde svar på deres spørgsmål om de danske videregående uddannelser.

Årsrapport for Erasmus+ 2016

Årsrapport for Erasmus+ 2016

2016 var et godt år for Erasmus+. På tværs af lande har EU’s uddannelsesprogram givet tilskud til, at 725.000 elever, studerende, undervisere og medarbejdere har været på udlandsophold i Europa, 79.000 organisationer har deltaget i projekter, og næsten 21.000 nye projekter er søsat med tilskud fra Erasmus+. Det viser en netop offentliggjort årsrapport for Erasmus+.

Bertel Haarder

Video: Det europæiske uddannelsessamarbejde gennem 30 år

Bertel Haarder fortæller om det europæiske uddannelsessamarbejde gennem tre årtier og om forhandlingerne, der ledte til Erasmus+.

Fristen for tilskud til europæiske projekter inden for ungdomsområdet er udskudt til 15. februar 2018

Har din institution planer om at søge tilskud fra Erasmus+ til et europæisk ungdomsprojekt i 2018? Så vær opmærksom på, at fristen for alle projekttyper er rykket fra den 1. til den 15. februar 2018. Ansøgningen skal stadig indsendes senest kl. 12.00. 

DALL_20120301_14160540.jpg

Vil du med til USA?

Som led i det dansk-amerikanske samarbejde på erhvervsskoleområdet arrangerer vi en tur til den årlige konference hos Community Colleges for International Development i Arizona i USA den 14. - 18. februar 2018.

Voksenlæring fremmer viden om sundhed

Den elektroniske platform for voksenlæring i Europa 'EPALE' har i december måned fokus på, hvordan viden kan være med til at forebygge sygdom og virke sundhedsfremmende. Undersøgelser viser nemlig, at voksenundervisning spiller en vigtig rolle i at fremme viden om sundhed blandt voksne. 

Europæisk projekt om vejledning

Nordiske institutioner udvikler nyt vejledningskoncept

Hvordan kan flere europæiske unge og voksne få uddannelse og job? Vejledning baseret på konsekvenspædagogiske principper er vejen frem. Det viser resultaterne af et europæisk uddannelsesprojekt.

Infomøder.jpg

Bliv klar til ansøgningsrunden 2018 

Vil du søge om tilskud til nordisk og/eller europæisk uddannelsessamarbejde i 2018? Som optakt til ansøgningsrunderne holder vi en lang række informationsmøder og skriveseminarer, så du kan få hjælp og vejledning til, hvordan du skriver en god ansøgning.

Glædelig jul

Udsyn udsendes næste gang i januar 2017

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Linn Hoff Jensen på  lihj@ufm.dk.

Fotos: 1: Jakob Dall, 2: EU-Kommissionen, 3: SFU, 4: Fotolia. 5: Jakob Dall, 6: TAMU og 7: Jakob Dall.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. juli 2020