Danske institutioner søger 236 millioner kroner til internationalisering
235 danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt Erasmus+ mobilitetsprojekter for 236 millioner kroner i 2018’s første ansøgningsrunde. Sidste år søgte 233 om knap 190 millioner kroner, så i år har ansøgerne altså gennemsnitligt søgt om større beløb.
Erasmus+ er midtvejsevalueret
Erasmus+ fungerer godt. Det er konklusionen i Europa-Kommissionens midtvejsevaluering af programmet. Fra 2014-2016 har 1,8 millioner mennesker deltaget i mobilitetsaktiviteter, og flere end 240.000 organisationer har været involveret i et samarbejdsprojekt.
Ansøgningsfrist til strategiske partnerskaber: 21. marts 2018 kl. 12.00
Ansøgningsfristen til strategiske partnerskaber den 21. marts 2018 kl. 12.00 nærmer sig. Det gælder for strategiske partnerskaber inden for fire af de fem sektorer i Erasmus+, nemlig Skole, EUD, Videregående og Voksen. Ansøgere inden for Erasmus+ Ungdom har helt frem til 26. april 2018 kl. 12.00.
Husk, at du kan forberede ansøgningsindsendelsen ved at uploade dokumenter løbende – så du til sidst kun mangler selve ansøgningen.
Søg et Erasmus Charter for Higher Education 22. marts 2018
Et Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) er en forudsætning for, at videregående uddannelsesinstitutioner kan søge om tilskud til Erasmus+ projekter i 2019 og 2020.
Til dig, der vejleder studerende om udlandsophold: Brug Euroguidance
Det danske Euroguidance Center vejleder dig, som vejleder studerende om udlandsophold. International mobilitet kan være en jungle at finde rundt i. Euroguidance guider dig igennem. En ny folder præsenterer helt kort de muligheder, vejledere kan finde hos Euroguidance.
Erasmus+ EUD: Kontaktseminar i Leuven
Find nye partnere inden for de tekniske erhvervsuddannelser – tag til kontaktseminar i Belgien. Det belgiske Erasmus+ kontor afholder kontaktseminar i Leuven i maj 2018 for erhvervsuddannelsesinstitutioner, der gerne vil lave nye Erasmus+ mobilitetsprojekter inden for de tekniske erhvervsuddannelser. Så tag med, og styrk jeres internationale arbejde – det er gratis at deltage. Søg senest 21. marts 2018.
Erasmus+ EUD: Kontaktseminar i Køln
Tag til kontaktseminar i Køln for erhvervsuddannelsesinstitutioner, og udvikl nye ideer til mobilitetsprojekter. Det tyske Erasmus+ kontor afholder kontaktseminar i Køln i juni 2018 for erhvervsuddannelsesinstitutioner med fokus på at udvikle nye og kreative ideer til mobilitetsprojekter mellem Finland, Frankrig, Norge, Sverige, Tyskland og Danmark. Så tag med, og styrk jeres internationale arbejde – det er gratis at deltage. Søg senest 10. april 2018.
Internationalt uddannelsessamarbejde motiverer elever og lærere
Det strategiske partnerskab Link2, ledet af NEXT, har skabt nyt undervisningsmateriale inden for grafisk produktion og design, og partnerne har lært af hinandens erfaringer. Den faglige motivation buldrer i vejret hos elever og lærere på de seks deltagende uddannelsesinstitutioner fra Danmark, Finland, Spanien og Schweiz.
Erasmus+ frivillige hjælper til på folkeskole i Hørning
Folkeskolen Højboskolen i Hørning integrerer udenlandske Erasmus+ volontører i arbejdet. Aktuelt arbejder fire volontører fra Østrig og Frankrig og indgår i den daglige undervisning. Skolen har valgt at inddrage frivillige gennem Erasmus+ Frivilligaktiviteter, fordi volontørerne ifølge skoleleder Peder Pedersen skaber gensidig forståelse og respekt.
Hjælp unge frivillige med at falde til i Danmark: Giv dem en Survival Guide
Arbejder du med unge, som kommer til Danmark for at arbejde frivilligt gennem Frivilligaktiviteter med Erasmus+? Vi har opdateret Survival Guide – Denmark step-by-step for volunteers. Guiden er oprindeligt skrevet af frivillige, og den introducerer udlændinge til danske do’s and dont’s – for eksempel til den svære disciplin, hvordan man hilser på hinanden i Danmark. Desuden guider den til gratis eller billige oplevelser.
Udsyn udsendes næste gang i slutningen af marts 2018
Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til Linn Hoff Jensen, lihj@ufm.dk
Fotos: 2 og 3: Fotolia, 5: Jakob Dall, 6 og 7: Johanne Toft Pedersen, 8: Link2, 9. Peder Pedersen, 10. Formidabel