Du er her: Forside Uddannelse Videregående uddannelse Dimensionering af de videregående uddannelser

Dimensionering af de videregående uddannelser

Topbillede
Dimensionering er et vigtigt redskab, der kan understøtte en bedre sammenhæng mellem studievalg og beskæftigelsesmuligheder.
Kontakt
Kontorchef
Telefon: +45 72 31 78 44
E-mail: nieb@ufm.dk
Chefkonsulent
Telefon: +45 72 31 85 99
E-mail: ans@ufm.dk

Ledighedsbaseret dimensionering

Regeringen ønsker en bedre sammenhæng mellem studievalg og arbejdsmarked. Regeringen har derfor valgt at videreføre indfasningen af den dimensionering, som i efteråret 2014 blev indført for optaget på en række videregående uddannelser på universiteterne, professionshøjskolerne og erhvervsakademierne, der har haft en systematisk overledighed målt i forhold til øvrige dimittender fra de videregående uddannelser.

Målet med dimensioneringen på de videregående uddannelser er at flytte optaget fra uddannelser med systematisk overledighed blandt dimittenderne til uddannelser med bedre jobudsigter.

Institutionernes fordeling af dimensioneringen


Uddannelsesspecifik dimensionering

En række uddannelser er dimensioneret på enkeltuddannelsesniveau ud fra hensyn til bl.a. praktikpladser og aftagerbehov. Dimensioneringen af disse uddannelser administreres separat og gælder for studieår.

Uddannelser på universiteterne samt maritime ungdomsuddannelser, der er dimensioneret enkeltvis, er anført i finanslovens anmærkninger under de relevante taxametertilskudsbevillinger. Dimensioneringen fastsættes her per kalenderår.


Dimensionering af design- og arkitektuddannelserne       

Senest opdateret 12. februar 2018