88.754 har søgt ind på en videregående uddannelse
I dag klokken 12 var der frist for at søge ind på landets videregående uddannelser via kvote 1. I alt ønsker hele 88.754 unge at læse på en videregående uddannelse efter sommerferien.
- Det er dejligt, at så mange unge har lyst til at bruge de muligheder, vi har for at tage en uddannelse i Danmark, uanset hvilket hjem man kommer fra. Jeg håber, at de nye studerende både vil gøre sig umage med deres studier, men også engagere sig, danne venskaber, udvikle sig sammen med andre og vende ting på hovedet. Vi skal have hele mennesker på vores uddannelser, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.
Færre unge end tidligere har ønsket at søge ind på lærer-, pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne. Uddannelses- og forskningsministeren havde gerne set, at flere havde søgt mod netop de uddannelser.
- Regeringens projekt er at styrke velfærden i Danmark, og til det har vi har brug for blandt andre dygtige skolelærere, pædagoger og sygeplejersker - og brug for flere af dem. Jeg havde derfor håbet på, at endnu flere unge i år havde søgt ind på vores velfærdsuddannelser. Vi skal gøre uddannelserne endnu mere attraktive, og det arbejde stiller jeg mig nu i spidsen for, siger Ane Halsboe-Jørgensen.
Pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne er fortsat de to mest søgte uddannelser i Danmark, men henholdsvis 423 og 118 færre personer har søgt de to uddannelser i år som deres 1.prioritet. Og 111 færre personer har søgt ind på læreruddannelsen som deres 1.prioritet.
Erhvervsakademiuddannelserne har modtaget 5 procent flere 1. prioritetsansøgninger sammenlignet med antallet sidste år. Professionsbacheloruddannelserne og bacheloruddannelserne har begge oplevet et fald på 2 procent sammenlignet med 2018. Samlet har der været et lille fald i ansøgerne på 1 procent i forhold til sidste år. Det svarer til 946 personer.
Det område, der har oplevet størst fald i forhold til sidste år, er Humaniora (-12 procent*). Flere unge end tidligere har i år eksempelvis søgt ind på finansøkonom (+ 11 procent*), bygningskonstruktør (+ 15 procent*) og psykologi (+ 5 procent).
Om årets søgning
I alt har 88.754 søgt ind på en videregående uddannelse i år.
Ansøgerne får svar den 26. juli 2019. Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør den 26. juli klokken 00.01 hovedtal fra Den Koordinerede Tilmelding med antal ansøgere, antal optagne samt adgangskvotienter på de forskellige uddannelser på www.ufm.dk
I 2018 søgte 89.700 ind på en videregående uddannelse, inden fristen udløb den 5. juli kl. 12. Heraf blev 64.943 tilbudt optag på en uddannelse.
* Rettet fra hhv. 14 til 12 procent, 10 til 11 procent og 13 til 15 procent pga. en fejl i opgørelsesmetoden / Webredaktionen 5. juli 2019
For yderligere oplysninger, kontakt:
Pressetelefonen for kommentarer fra uddannelses- og forskningsministeren: 7231 8181 Spørgsmål vedr. søgetal til områdeleder Tine Bjerregaard, tlf.: 7231 8885, e-mail: tbj@ufm.dk