Du er her: Forside Aktuelt Arrangementer 2013 Konference: Strategisk klinisk forskning – patienten i centrum - den 2. oktober 2013

Konference: Strategisk klinisk forskning – patienten i centrum - den 2. oktober 2013

Det Strategiske Forskningsråds programkomite for individ, sygdom og samfund afholdt konference den 2. oktober

Tid og sted

02. oktober 2013 fra kl. 13:00 til 18:00

Tid: Onsdag den 2. oktober 2013, kl. 13:00 til 18:00

Sted: Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K.

Dansk klinisk forskning har en særlig styrkeposition, som udfordres stærkt i disse år. Helt centralt i forskningen står patienterne og forsøgspersoner – også her er der en række udfordringer.

Formand for Programkomiteen for individ, sygdom og samfund, Olle Ljungqvist bød velkommen til konferencen, hvorefter Uddannelsesminister Morten Østergaard åbnede konferencen med en tale om udfordringerne og nødvendigheden af strategisk klinisk forskning.

Konferencen belyste og drøftede herefter udfordringer og muligheder i den kliniske forskning med præsentationer fra en bred kreds af oplægsholdere, herunder forskere med bevilling fra Det Strategiske Forskningsråd. De fleste af konferencens oplægsholdere har baggrund i klinisk forskning og præsenterede forskellige perspektiver og problemstillinger på patientens rolle i den strategiske kliniske forskning.

Moderator var Kim Krogsgaard, næstformand for Programkomiteen for Individ, Sygdom og Samfund.

Programmets så ud som nedenstående. Der er link til de enkelte oplægsholderes præsentation. Alle præsentationer er PDF. Ministerens tale ligger på ministeriets hjemmeside, og der er på denne side link der til.

13:00 - Olle Ljungqvist, formand for programkomiteen bød velkommen

15:10 Kaffepause

17:30 - Peter Olesen, formand for Det Strategiske Forskningsråd, rundede af

Netværk
Konferencen var en god lejlighed til at møde kolleger fra den kliniske forskningsverden, netværke og have uformelle faglige diskussioner
Senest opdateret 15. august 2019