Gå til indhold

Invitation til talk om danske unges drømme for fremtidens Europa

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til talk om unges drømme og samfundsengagement under Den Europæiske Ungdomsuge 2024. Vær med den 16. april kl. 16.30-18.00 hos Demokrati Garage, hvor unge stemmer som Nafisa Fiidow, Zóe Elkær Nicot og flere vil dele deres visioner for fremtidens Europa.
  • Tid og sted
  • Hvornår 16. april 2024 fra 16:30
  • Hvor Demokrati Garage
    Rentemestervej 57, 2400 København
  • Målgruppe Alle er velkomne, og arrangementet er gratis

Den europæiske ungdomsuge 2024

Samtalen vil tage afsæt i unges visioner for samfundet, de initiativer der kræves for at styrke ungdommens demokratiske engagement og evaluere unges nuværende deltagelse i samfundet. 

Nafisa Fiidow, Zóe Elkær Nicot og Karen Heegård Mørch deltager i talken, som modereres af sociolog og debattør Prince Henry Kwesi Asare. Sammen vil de  udforske betydningsfulde spørgsmål om unges håb for fremtidens Europa og deres deltagelse i demokratiet. 

Deltagelse er åben for alle, og der kræves ingen forhåndstilmelding. Gratis forplejning i form af te, kaffe og lette forfriskninger vil være tilgængelig. Kom og bidrag til samtalen om fremtidens unge stemmer.

Værten bag arrangementet er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, som er ansvarlig for administrationen af de europæiske tilskudsprogrammer Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps, der arbejder for at fremme læring, solidaritet, bæredygtighed, inklusion og internationalisering i samfundet, med unge som den drivende kraft. I 2024 afholder de enkelte EU-medlemslande i samarbejde med Europa-Kommissionen Den Europæiske Ungdomsuge, der fokuserer på unges trivsel, demokratiske deltagelse og stemmer i samfundet.

Tre talere til talk

Fotos set fra venstre: Nafisa Fiidow, Prince Henry Kwesi Asare, Zoé Elkær Nicot og Karen Heegård Morch.
Foto credit: Niels Sørensen, Benjamin Nørskov og Karen Heegård Mørch.

Paneldeltagere: 

  • Nafisa Fiidow, fuldmægtig, skribent på Politiken og panelist på News & Co.”. 
  • Zoé Elkær Nicot, stifter af European Debate Initiative. 
  • Karen Heegård Morch, aktivist i den grønne ungdomsbevægelse, studerer geografi og samfundsvidenskab. 

Talk'en modereres af Prince Henry Kwesi Asare, der er sociolog, debattør, oplægsholder og bestyrelsesmedlem i Another Life og danskdansk.

Kontakt

Pernille Saabye
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 79 77
Email: pers@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 18. april 2024