Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2013 Det Frie Forskningsråd igangsætter forskningsprojekter for millioner

Det Frie Forskningsråd igangsætter forskningsprojekter for 215 millioner kroner

98 af Danmarks ambitiøse yngre forskere modtager et postdocstipendium fra Det Frie Forskningsråd. Stipendierne skal give ny viden om alt fra lindring af fantomsmerter i amputerede lemmer til sammenhængen mellem risikovillighed og trafikadfærd.

30. september 2013

Igen i år kan Det Frie Forskningsråd ønske en række af Danmarks talentfulde forskere tillykke med et DFF-Individuelt postdocstipendium. Stipendierne gives inden for samtlige videnskabelige hovedområder og løber i 2-3 år.

Udvælgelse og finansiering af de bedste yngre forskere i Danmark er en opgave, som prioriteres højt i Det Frie Forskningsråd, siger rådets bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen:

- Hvert år igangsætter vi nye forskningsprojekter med en postdoc i spidsen for omkring 350 millioner kroner. Og vi ved, at midlerne er godt givet ud, for de tilfalder de absolut mest ambitiøse talenter, der beviseligt leverer forskning i verdensklasse. Stipendierne er et vigtigt middel til at opnå den fornødne excellence og originalitet i dansk forskning.

Igennem de seneste 10 år har Det Frie Forskningsråd ydet støtte til cirka 2400 postdocer. Sidste år viste en undersøgelse, at stipendierne resultater i videnskabelige publikationer, der citeres langt mere end verdensgennemsnittet.

Se mere om udvalgte postdocprojekter:

Det er Det Frie Forskningsråds faglige råd, der forestår uddelingen af forskningsmidler.

Se samtlige bevillingsoversigter her:


For yderligere information, kontakt:

Det Frie Forskningsråd:
Bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen, tlf. 3011 5340

Styrelsen for Forskning og Innovation:
Kontorchef Grete Kladakis, Kontoret for Videnskab, tlf. 2518 6628

Kommunikationskonsulent Jane Benarroch, Kontoret for Videnskab, tlf. 7231 8209

Senest opdateret 15. august 2019