Gå til indhold

Region Nordjylland opnår den største stigning i optagne studerende

31. juli 2013
I år bliver 10 procent flere studerende tilbudt en plads på en videregående uddannelse i Region Nordjylland end i 2012. Det er den største procentvise stigning blandt Danmarks fem regioner. Aalborg Universitet står desuden for den største stigning i optagne studerende af landets otte universiteter.

7.125 ansøgere bliver d. 30. juli tilbudt en plads på en videregående uddannelse i Region Nordjylland. Det er 10 procent flere nye studerende end i 2012, som også var rekordår.

De mange nye studerende er til gavn for både for Danmark og for Region Nordjylland, der opnår færdiguddannede med forskellige kompetencer og talenter, fastslår uddannelsesminister Morten Østergaard.

- Jeg glæder mig over, at uddannelsesinstitutionerne i Nordjylland optager så mange nye studerende. De nordjyske uddannelsesinstitutioner er gode til at skabe projekter i samarbejde med regionale virksomheder, så de studerende allerede i løbet af deres uddannelse bidrager til at udvikle løsninger for virksomhederne. Det får regionen fordel af, og det er til gavn for Danmark, da vi har behov for unge, som kan omsætte nye ideer til innovative løsninger, så vi på den måde kan sikre arbejdspladser og udvikling i Danmark. Med årets optag er vi godt på vej til at uddanne den dygtigste generation nogensinde, siger Morten Østergaard.

Aalborg Universitet er højdespringer blandt universiteterne

Aalborg Universitet kan til september byde 4894 nye studerende velkommen - 582 i København, 160 i Esbjerg og 4.152 i Aalborg. Det er 16 procent flere end i 2012.

Aalborg Universitet opnår dermed den største relative stigning i antallet af optagne blandt de otte universiteter. Antallet af optagne studerende på Aalborg Universitet er desuden mere end fordoblet siden 2005.

Stadig ledige pladser

Alle, der i første omgang enten ikke er blevet tilbudt en plads eller ikke har søgt om optagelse, kan nu søge blandt de ledige pladser i anden optagelsesrunde. Der er ledige pladser både på uddannelser i Nordjylland og i resten af landet.

- Jeg vil opfordre alle, der ikke er blevet optaget i denne runde, til at holde øje med de ledige pladser på andre uddannelser. En videregående uddannelse kan man i høj grad selv præge i den retning, man ønsker gennem valgfag, udlandsophold og praktik. På den måde kan en anden uddannelse end først søgt også blive drømmeuddannelsen, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Søgning og optag i 2013

  • Det samlede søgningstal var 88.040 ansøgere
  • 63.525 ansøgere er per 30. juli blevet tilbudt en plads ved en videregående uddannelse.

Søgning og optag i 2012

  • Det samlede søgningstal var 80.766 ansøgere
  • 60.537 ansøgere blev per 30. juli 2012 tilbudt en plads ved en videregående uddannelse
  • 61.300 ansøgere påbegyndte per 1. oktober 2012 en videregående uddannelse.

Data fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT)


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær Carina Elkott, tlf. 5090 0549, e-mail: care@fivu.dk

Koncern Analyse og Statistik:

Kontorchef Jens Storm, tlf. 7231 7982, e-mail: jst@vus.dk

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering:

Kontorchef Søren Nedergaard, tlf. 7231 8620, e-mail: sne@ui.dk

Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte:

Kontorchef Peder Michael Sørensen, tlf. 2371 4540, e-mail: pms@vus.dk

Handlinger tilknyttet webside