Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2013 Tre millioner studerende er rejst ud med Erasmus

Tre millioner studerende er rejst ud med Erasmus

Nick Larsen fra Aalborg Universitet er valgt til at repræsentere nummer tre million, der er rejst ud med Erasmus-programmet.
Kontakt
Ingeborg Marie Ellern Nielsen
Kommunikationskonsulent
Tlf.: +45 72 31 86 54
Email: imen@ufm.dk

11. juli 2013

Det er populært at rejse ud med Erasmus-programmet. Til dato har tre millioner studerende benyttet sig af muligheden.

I hvert europæisk land har programmet i den anledning udvalgt én studerende til at repræsentere nummer tre million udrejsende. I Danmark er æren gået til Nick Larsen, der læser tysk ved Aalborg Universitet.

Uvurderligt ophold

Erasmus Europa-Kommissionen har opfordret alle studerende fra Erasmusåret 2013 til at skrive en beretning om deres ophold. Nick Larsen er således valgt på baggrund af sin beretning og gode refleksioner om sit ophold ved Rheinische Friedrich-Wilhelms Universität i Bonn.

Han summerer opholdet op i et ord: Uvurderligt. Nick Larsen fremhæver blandt andet det faglige boost, opholdet har givet ham, samt det interkulturelle møde, som han oplevede i Bonn.

Møde ændrer udsyn

Mødet med studerende fra alle dele af verden ændrer ens udsyn ”we are able to destroy all kinds of stereotypes and get a more genuine and respectable view of our fellow students from around the world”, skriver Nick Larsen i sin beretning.

Erasmus-programmet er en af EU’s helt store succeser. Det afspejler sig blandt andet i de nyligt overståede budgetforhandlinger, hvor den økonomiske ramme til Erasmus-programmet de kommende syv år er blevet betragteligt udvidet.

Senest opdateret 25. marts 2019