Gå til indhold

Video: Gribverden.dk hjælper studerende til udlandet

11. oktober 2013
Flere danske studerende skal gribe chancen og rejse til udlandet i forbindelse med deres uddannelse. På hjemmesiden gribverden.dk kan studerende få inspiration og information til at planlægge et udlandsophold. Uddannelsesminister Morten Østergaard fortæller om sine egne erfaringer i en ny film.

Et udlandsophold i forbindelse med studierne er en enestående chance for at udvide sit netværk, forbedre sine sprogkundskaber og få indsigt i andre kulturer.

Uddannelsesministeriet intensiverer nu sin kampagne Grib Verden via hjemmesiden gribverden.dk og facebook.com/gribverdendk, hvor studerende kan hente inspiration og information om udlandsophold.

Deler erfaringer om udlandsophold

De kommende fire uger er der særligt fokus på emnerne: fagligt udbytte, interkulturelle kompetencer, hverdagen som studerende/praktikant i udlandet og håndtering af udfordringer før, under og efter opholdet.

I korte, aktuelle film fortæller uddannelsesminister Morten Østergaard og studerende om deres erfaringer med et udlandsophold under uddannelse. Filmene kan ses på gribverden.dk og vises løbende på facebook, hvor brugerne også opfordres til at dele deres egne erfaringer.

- Internationalt udsyn er i stigende grad et krav for at kunne begå sig på arbejdsmarkedet og giver den enkelte større muligheder, når de skal vælge deres karrierevej. Derfor er det regeringens ambition, at langt flere danske studerende rejser til udlandet eller får kontakt med et internationalt læringsmiljø under deres uddannelse, for eksempel gennem udveksling eller praktikophold. Kampagnen Grib Verden er et led i regeringens internationaliseringshandlingsplan og et konkret redskab til, at hjælpe danske studerende på vej og dermed sikre, at de får den internationale indsigt og de kompetencer, som danske virksomheder har brug for, når vi skal konkurrere med resten af verden, siger Morten Østergaard.

Gribverden.dk samler informationer, fortællinger og debat om udlandsophold

  • Gribverden.dk indeholder blandt andet information om udenlandske uddannelsesmuligheder, udlandsstipendieordningen og vejledning for dem, der ønsker en hel uddannelse i udlandet.
  • De studerende kan også læse om tilskudsordninger til finansiering, skatteforhold, forsikringer og andre praktiske informationer i forbindelse med planlægning af udlandsophold.
  • Hjemmesiden fungerer endvidere som supplement til den vejledning, som uddannelsesinstitutionernes internationale kontorer tilbyder.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Presseansvarlig Ingeborg Nielsen, tlf.: 2211 0200, e-mail: imen@fivu.dk
Kontorchef Peter Grønnegård, tlf.: 7231 7820, e-mail: pegr@vus.dk
International rådgiver Berit Krøyer Rasmussen, tlf.: 7231 8891, e-mail: bkr@ui.dk

Handlinger tilknyttet webside