Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2013 Nordjyske studerende debatterer uddannelseskvalitet med uddannelsesministeren

Nordjyske studerende debatterer uddannelseskvalitet med uddannelsesministeren

Nordjyske studerende og undervisere kan den 11. november som de første give uddannelsesminister Morten Østergaard input til, hvordan man kan hæve niveauet på de videregående uddannelser og sikre dimittender bedre muligheder for job, når han indleder sin debatturne om kvalitet i uddannelserne.

08. november 2013

De studerende skal udfordres til at udleve deres fulde potentiale, og uddannelsesinstitutionerne skal ikke alene interessere sig for de studerendes sidste eksamen, men også for dimittendernes første job.

Det er baggrunden for, at regeringen i sidste uge nedsatte et ekspertudvalg, der skal foretage et gennemgribende eftersyn af de videregående uddannelser og give deres anbefalinger til en forbedring af kvalitet, relevans og sammenhæng i uddannelserne.

Uddannelsesminister Morten Østergaard vil benytte udvalgets anbefalinger i arbejdet med forbedringer af uddannelsernes kvalitet og relevans, men vil ligeledes de kommende måneder besøge uddannelsesinstitutioner i Danmark for at mødes direkte med studerende og undervisere og lytte til deres indspark.

- Vi skal ikke bare uddanne flere, vi skal også uddanne bedre, og når vi taler om kvalitet i uddannelsessystemet, er det afgørende at lytte til studerende og undervisere på uddannelserne. De har jo den største viden om, hvordan netop deres uddannelse og uddannelsessted kan blive endnu stærkere. Jeg vil opfordre alle studerende og undervisere til at komme med deres bidrag i debatten om kvalitet i uddannelserne og vejen til det første job, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Indleder i Frederikshavn og i Aalborg

Mandag den 11. november gæster uddannelsesministeren Aalborg Universitet og de maritime og polytekniske uddannelser på MARTEC i Frederikshavn. Her vil ministeren debattere med de nordjyske studerende, hvordan kvaliteten kan løftes på deres uddannelse, og hvordan uddannelserne i højere grad kan være med til at sikre, at dimittenderne kommer i beskæftigelse og kan være med til at skabe nye jobs i Danmark.

  • Debat på MARTEC mandag den 11. november kl. 12.45-13.45, Hånbækvej 54, 9900 Frederikshavn.
  • Debat på Aalborg Universitet mandag den 11. november kl. 17.00-18.00. Fibigerstræde 15, auditorium A.

Kvalitet og relevans i de videregående uddannelser


For yderligere oplysninger, kontakt

Philip Flores, særlig rådgiver, tlf.: 22371745, e-mail: pge@fivu.dk

Senest opdateret 21. februar 2014