Gå til indhold

Nye, videregående uddannelser og nye udbud af eksisterende uddannelser

Oversigt over nye, videregående uddannelser og nye udbud af eksisterende uddannelser, godkendt af uddannelsesminister Morten Østergaard.

Nye, videregående uddannelser

Uddannelse til professionsbachelor i dansk tegnsprog og tolkning

Varighed: 3,5 år (210 ECTS-point)

Ansøger: Professionshøjskolen UCC

Udbud: Professionshøjskolen UCC (København og Aarhus)

Formål/erhvervssigte: Formålet med uddannelsen er at uddanne dimittender med færdigheder i at kommunikere flydende på dansk tegnsprog og talt dansk samt færdigheder i at tolke mellem dansk og dansk tegnsprog, tegnstøttet kommunikation, andre visuelle og taktile kommunikationsformer samt skrive- og fjerntolkning.

Dimittenderne opøver kompetencer i fagligt og kritisk at kunne reflektere over praksis i et teoretisk og professionsetisk perspektiv og i at kunne forberede og gennemføre tolkeopgaver for døve, døvblevne og døvblinde under hensyn til forskellige kommunikationsbehov og - vilkår og med inddragelse af relevante tolke- og kommunikationsformer.

Erhvervssigtet er at fungere som tolke enten i ansættelsesforhold eller som selvstændige erhvervsdrivende i eget firma.


Uddannelse til professionsbachelor i multiplatform storytelling and production

Varighed: 3,5 år (210 ECTS-point)

Ansøger: VIA University College

Udbud: VIA University College (Aarhus)

Formål/erhvervssigte: Formålet med uddannelsen er at kvalificere de studerende til selvstændigt og entreprenant at varetage idéudvikling, design og produktion af fiktionsrelateret audiovisuel fortælling på et filmfagligt grundlag og skabe fiktive oplevelsesuniverser på tværs af medieplatforme og -formater.

Endvidere opøver de studerende forudsætninger for at kunne udføre komplekse arbejdsopgaver i samspil med kreative og kunstneriske fagligheder som bindeled i den integrerede værdikæde fra analyse og idé til design, produktion og afsætning på markedsvilkår.

Erhvervssigtet er at varetage specialiserede funktioner og generalistfunktioner i arbejdet med film og audiovisuelle fortællinger i forskellige produktioner i direkte relaterede produktionsselskaber inden for film og nye medier og i øvrige erhverv, herunder gennem opstart af egen virksomhed.


Akademiuddannelse i kreativitet og design i medie- og kommunikationsbranchen

Varighed: 1 studenterårsværk (60 ECTS-point)

Ansøger: Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Udbud: Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (København og Aarhus)

Formål/erhvervssigte: Formålet med uddannelsen er at videreuddanne og (op)kvalificere de studerende til selvstændigt at kunne arbejde i en professionspraksis med grundlæggende kreative problematikker og værktøjer knyttet til løsning af design- og kommunikationsopgaver med visuelle virkemidler til skærm og papir.

Erhvervssigtet er (fortsat) ansættelse i medie- og kommunikationsbranchen i bredeste forstand: Mediehuse, forlag, reklame- og designbureauer, tegnestuer, kommunikationsbureauer, trykkerier, produktions- og broadcastingselskaber – samt offentlige og private virksomheder med inhouse produktions-, reklame-, kommunikations- og marketingsafdelinger.

De uddannede forventes at finde ansættelse i funktioner/jobpositioner som AD-assistent, marketingmedarbejder, grafiker, webdesigner, layouter, dtp’er i en virksomheds designafdeling eller freelancere.


Akademiuddannelse i projektledelse til medie- og kommunikationsbranchen

Varighed: 1 studenterårsværk (60 ECTS-point)

Ansøger: Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Udbud: Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (København og Aarhus)

Formål/erhvervssigte: Formålet med uddannelsen er at videreuddanne og (op)kvalificere den uddannede til selvstændigt at kunne arbejde i en professionspraksis ud fra grundlæggende projekt-ledelsesværktøjer knyttet til løsning af specifikke medierelaterede opgaver og problemstillinger.

Erhvervssigtet er (fortsat) ansættelse inden for medie- og kommunikationsbranchen i for eksempel reklame-, kommunikations- og webbureauer, trykkerier samt inhouse produktions-, marketing- og kommunikationsafdelinger, mediehuse og forlag, produktions- og broadcasting-selskaber.

De uddannede forventes at finde ansættelse i funktioner/jobpositioner i bredeste forstand som projektleder, projektkoordinator, projektansvarlig og produktionsassistent.


Akademiuddannelse i socialt arbejde

Varighed: 1 studenterårsværk (60 ECTS-point)

Ansøger: Professionshøjskolen Metropol

Udbud: Professionshøjskolen Metropol (København)

Formål/erhvervssigte: Formålet med uddannelsen er at kvalificere til på et socialfagligt og metodisk grundlag at kunne analysere og vurdere praksisnære sociale problemstillinger, varetage lettere sagsbehandling og andre funktioner i den sociale indsats for at forebygge og afhjælpe sociale problemstillinger.

Den skal desuden bidrage til at udvikle selvstændighed, samarbejdsevne og evne til at skabe resultater i det sociale arbejde.

Uddannelsen henvender sig til kommunalt ansatte sagsbehandlere, institutions- og sundhedspersonale samt andre ansatte og frivillige, der beskæftiger sig med det sociale og administrative område i kommuner, regioner, institutioner og organisationer, herunder private og frivillighedsbaserede aktører i det sociale arbejde.


Nye udbud af eksisterende uddannelser

Copenhagen Business Academy

Udbud i Kgs. Lyngby af erhvervsakademiuddannelse inden for økonomistyring, eksternt regnskab, revision og controlling (Financial Controller AK)

Erhvervsakademi Dania

Udbud i Skive af erhvervsakademiuddannelse inden for medie og kommunikation (multimediedesigner AK)

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Udbud i Aarhus af professionsbacheloruddannelse til diplomingeniør kemi 

University College Sjælland

Udbud i Næstved af uddannelse til professionsbachelor i offentlig administration

University College Sjælland

Udbud i Sorø af diplomuddannelse i erhvervspædagogik

University College Nordjylland

Udbud i Aalborg af akademiuddannelse i velfærdsteknologi i praksis.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 22. februar 2013