Gå til indhold

Nye uddannelser skal udvikle medie- og kommunikationsbranchen

22. februar 2013
Uddannelsesministeren har godkendt fem nye videregående uddannelser inden for medie- og kommunikationsbranchen, tegnsprogtolkning og socialt arbejde.

Udviklingen i medie– og kommunikationsbranchen går stærkt, og der er efterspørgsel på innovative medarbejdere med specialiserede kompetencer. Tre nye, videregående uddannelser skal imødekomme netop det behov.

I alt har uddannelsesminister Morten Østergaard godkendt fem nye uddannelser og seks nye udbud af eksisterende uddannelser.

- De nye uddannelser oprettes i en tid, hvor udviklingen inden for nye medier og platforme som for eksempel apps til smartphones og sociale medier er i rivende udvikling. Medie – og kommunikationsbranchen har et stort vækstpotentiale, og det er afgørende, at vi er fremsynede og opretter uddannelser, der kan imødekomme den efterspørgsel på innovation og specialiseret arbejdskraft, som følger med udviklingen, siger Morten Østergaard.

På uddannelsen til professionsbachelor i multiplatform storytelling and production lærer de studerende at indgå i hele processen omkring produktion af fiktionsrelaterede audiovisuel fortælling og at skabe fiktive oplevelsesuniverser på tværs af medieplatforme og formater.

To nye akademiuddannelser imødekommer branchens behov for forretningsforståelse, innovation og produktionsudvikling, markeds- og forbrugerforståelse, visuelle kompetencer og kommunikationsforståelse i forskellige medieplatforme samt formidling via digitale medier.

Akademiuddannelsen i kreativitet og design i medie- og kommunikationsbranchen er målrettet job som for eksempel AD-assistent, marketingsmedarbejder, grafiker, webdesigner eller layouter, mens akademiuddannelsen i projektledelse i medie- og kommunikationsbranchen er målrettet job som projektleder, projektkoordinator, projektansvarlig og produktionsassistent.

Uddannelsen til professionsbachelor i dansk tegnsprog og tolkning uddanner de studerende til at planlægge, gennemføre, udvikle og lede tolkearbejde på professionelt plan. Uddannelsen erstatter den nuværende forsøgsordning til tegnsprogstolk.

Endelig skal en akademiuddannelse i socialt arbejde dække behovet for en socialfaglig efteruddannelse. Uddannelsen har et bredt og tværfagligt erhvervs- og professionssigte og er rettet mod flere målgrupper, men primært medarbejdere inden for HK, der arbejder med sagsbehandling i kommuner inden for social- og sundhedsområdet.

- Med uddannelserne inden for socialt arbejde og tegnsprogstolkning får de studerende specialiserede færdigheder i at hjælpe borgere med særlige behov til at fungere og udnytte deres kompetencer og muligheder i samfundet bedst muligt. Jeg glæder mig over at kunne byde de nye uddannelser og udbud velkomne og håber, de møder interesse hos de kommende studerende, siger Morten Østergaard.

Akademiuddannelserne kræver mindst to års relevant erhververfaring.


For yderligere oplysninger, kontakt: 

  • Kontorchef Peder Michael Sørensen, tlf. 7231 7840
  • Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200

Handlinger tilknyttet webside