Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2014 Afgørelse i genoptaget sag om videnskabelig uredelighed inden for sundhedsvidenskabelig forskning

Afgørelse i genoptaget sag om videnskabelig uredelighed

Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) har truffet afgørelse i en genoptaget sag om videnskabelig uredelighed inden for sundhedsvidenskabelig forskning.

28. august 2014

Pressemeddelelse fra Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed

UVVU har i dag truffet afgørelse i en sag, hvor der i en tidligere afgørelse fra den 18. december 2013 blev konstateret videnskabelig uredelighed i 6 artikler inden for sundhedsvidenskabelig forskning.

Klageren havde påstået, at 12 artikler, som den indklagede forsker havde medvirket til at skrive, var videnskabeligt uredelige. På baggrund af henvendelser fra medforfattere til nogle af de 12 artikler, hvorved der kom nye oplysninger i sagen, og på baggrund af den indklagedes anmodning om genoptagelse, har UVVU vurderet sagen på ny.

Afgørelsen, der er truffet af et enigt udvalg indebærer, at den indklagede forsker fortsat får kritik for 4 af artiklerne, og at 2 artikler ikke længere anses for videnskabeligt uredelige.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Styrelsen for Forskning og Innovation
Kontorchef Charlotte Elverdam, tlf. 72 31 82 20, e-mail: chel@fi.dk

 

Senest opdateret 18. juni 2015