Gå til indhold

Innovation i verdensklasse 2017

Det går godt: Danmark rangerer som ’innovation leader’ i den europæiske opgørelse over landenes innovationsevne. Men der er potentiale for at få endnu mere af den fremragende forskning omsat til innovation. Spørgsmålet er, hvor der skal sættes ind og hvordan?

Dansk forskning ligger i top og nyder international anerkendelse. Dansk innovation klarer sig også godt og rangerer højt i den europæiske opgørelse over landenes innovationsevne. Mange gør en stor indsats, der er en stærk lyst og vilje til innovation, og meget lykkes. Men hvis vi skal bevare den høje placering, er det afgørende, at vi arbejder videre mod at skabe klare, overordnede og fælles mål for vores innovationsindsats og bygger videre på de styrkepunkter, vi allerede har i Danmark, så vi udnytter midlerne bedst muligt.

European Innovation Scoreboard
European Innovation Scoreboard

Hvor skal der sættes ind for at få mere og bedre innovation – og hvordan?

De spørgsmål satte DFiR sig i 2014 for at besvare. DFiR har set holistisk på innovationsstrukturen og på tværs af resultaterne af rådets delprojekter på emnet. Rådet har på den baggrund identificeret seks opmærksomhedspunkter, der bør indgå ved indretningen af den fremtidige struktur til fremme af innovationen i Danmark.

  • Mål og prioritering
  • Delt eller samlet ansvar
  • Systemperspektiv – fra lineært system til økosystem
  • Formål, roller og effektmål
  • Offentligt–privat samarbejde og virksomheder med vækstpotentiale
  • Transparens

Læs mere om DFiR's arbejde på innovationsområdet

DFIR's konference om innovation den 5 september 2017

DFIR sætter fokus på de ovenstående temaer ved rådets konference den 5. september 2017.

Konferencen blev live-streamet, og du kan finde videoen her.

Find materialet til konferencen herunder

Herunder er præsentationerne fra de enkelte oplæg:

 

 

// <![CDATA[ !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs"); // ]]>

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019