Gå til indhold

Hackede satellitdata blev præmieret

Tidlig opdagelse af sygdomsudbrud i kornmarker. Optimering af produktion af tang i havbrug. Og hurtig kortlægning af oversvømmelser. Alt sammen ved hjælp af data fra Copernicus satellitterne. Det var de tre projekter, der blev præmieret ved Copernicus Hackathon Denmark 2019.

Copernicus Hackathon Denmark 2019, der blev afsluttet 6. november med præmieoverrækkelse, blev afholdt i DTU Skylab som en del af det såkaldte Open Innovation X program.

I alt 51 var tilmeldt Copernicus Hackathon og 9 teams konkurrerede om 50.000 kr i præmiepenge og to pladser i det 12 måneder lange europæiske Copernicus Accelerator program, der kan støtte den kommercielle udviklingen af projekterne.

Udfordringen, som alle teams blev stillet over for, var at udvikle innovative anvendelser af data fra Copernicus satellitterne, som kan skabe kommerciel værdi samt også gerne understøtte FN’s verdensmål.

I løbet af intens weekend udviklede de 9 teams ideer til Copernicus applikationer, afprøvede de teknologiske muligheder med konkrete satellitdata og skitserede forretningsmodeller, der kan skabe grundlag for nye virksomheder. Undervejs i weekenden blev de vejledt af eksperter inden for forretningsudvikling og anvendelse af satellitdata.

I går blev frugterne af arbejdet så præsenteret i finalen for Copernicus Hackathon for en dommerkomite, der bestod af repræsentanter med både videnskabelige og kommercielle kompetencer. De glade vindere blev præmieret med i alt 35.000 kr. til brug for udvikling af deres projekt og kan se frem til en tur til Copernicus Accelerator bootcamp i Helsinki den 3. december.

De glade vindere af Copernicus Hackathon Denmark 2019

Et eller flere af projekterne vil måske også vise sig at have potentiale til at blive en del af det nye European Space Agency Business Incubation Centre, der bliver etableret i Danmark i starten af næste år. Her vil lovende danske opstartsvirksomheder, der baserer sig på satellitdata – og andre typer af rumteknologi – kunne ansøge om at få støtte til at udvikle deres produkter og tjenester. Støtten omfatter finansiel, teknisk og forretningsmæssig bistand, der kan bringe virksomhederne fra ide til marked.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022