Gå til indhold

Kom til hackaton på IT Universitetet og vind 10.000 kr.

IT Universitetet inviterer til Space App Camp Copenhagen den 13.-17. august 2018 - den første Space App Camp eller hackaton i Danmark. Her skal studerende fra forskellige fagområder udvikle kreative og innovative mobile apps, der udnytter satellitdata. Deadline for ansøgninger er den 1. juli 2018.


Enorme mængder data fra rummet produceres af det europæiske jordobservationsprogram Copernicus. Det giver utallige muligheder for at udvikle nye smarte mobile applikationer, der gør det lettere for almindelige borgere, virksomheder og offentlige myndigheder at udnytte de mange satellitdata. Deltagerne i Space App Camp Copenhagen vil lære hvordan, satellitdata kan udnyttes og gøres let tilgængelige i apps til smartphone eller PC.

20 studerende fra flere forskellige universiteter i Danmark kan deltage i Space App Camp Copenhagen. De studerende vil blive organiseret i hold med studerende fra så forskellige fagområder som ingeniørvidenskab, astrofysik, design, business, geografi samt datavidenskab og softwareudvikling.

På Space App Camp Copenhagen vil de studerende møde danske virksomheder, der har erfaring med at udnytte satellitdata. Campen støttes desuden af European Space Agency, ESA, der siden 2012 har afholdt en række udbytterige af Space App Camps for studerende.

Campen arrangeres af IT Universitetet i samarbejde med erfarne kræfter i AZO, Ramani og InfinIT efter opdrag fra Styrelsen for Uddannelse og Forskning. Styrelsen ønsker, at Campen bliver et kick off for IT Universitetet til at inkludere rumdata i forskning og undervisning.

Initiativet hænger sammen med Danmarks rumstrategi, der har som ambition at udbrede udnyttelsen af satellitdata til endnu flere uddannelsesinstitutioner.

Space App Camp Copenhagen afholdes på engelsk og studerende, der ønsker at deltage skal indsende deres ideer inden for følgende fire kategorier:

  • Climate Change. Climate change adaptation, e.g. predicting the impact of cloudbursts on tourist destinations.
  • Land. Digitized agriculture and food production, e.g. predicting the local impact of cloudbursts on crop growths.
  • Marine. Wave and tide monitoring, e.g. tidal stream mapping.
  • Atmosphere. Air quality monitoring, e.g. local impact of salt on air quality index.

Der vil være sandwich og drikkevarer til de studerende, som dog selv skal sørge for overnatning. Det er gratis at deltage og vinderholdet modtager 10.000 kr.

BEMÆRK, ansøgningsfristen er ændret til den 1. juli 2018.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022