Gå til indhold

Og vinderen af Copernicus Satellite Hackathon på ITU blev….

15 dedikerede studerende deltog i Copernicus Satellite Hackathon på IT Universitetet den 23. – 24. november 2018. Copernicus Satellite Hackaton var organiseret af PitLab, der havde inviteret GIS konsulent i Københavns kommune, Emil Møller Rasmussen, til at komme med gode idéer fra det virkelige liv.

På IT Universitetet uddanner de eksperter i udnyttelsen af Big Data. Derfor samarbejder Styrelsen for Forskning og Uddannelses kontor for RUM med IT Universitetet om undervisning i udnyttelsen af de Big Data, der kommer fra satellitter og især fra EU’s jordobservations program Copernicus, der de kommende år vil levere stadigt større mængder gratis data.

På Copernicus Satellite Hackathon præsenterede de studerende tre forskellige ideer til netop udnyttelsen af data fra Copernicus satelliterne:

  • Satellite City, med en idé om at hjælpe kommuner med at identificere den bedste placering af flere grønne områder
  • Amy (Winehouse), der ved hjælp af Sentinel 2 data skulle hjælpe investorer med at finde ud af, hvor de bedste vinmarker var placeret.
  • Sense Air, der med Sentinel 5P data ville kunne hjælpe festivalgængere og turister med at overvåge mængden af pollen på deres planlagte rejsemål.

Det endte med at Sense Air vandt førstepræmien. Deres plan for at hente aktuelle data fra Sentinel 5P var realistisk og kan meget vel blive en realitet inden længe. Målgruppen for Sense Air er de 10-30 % af befolkningen, der lider af allergi.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022