Rumbaseret data, information og infrastruktur understøtter vores evne til at observere vejr, klima og klimaforandringer, kommunikere over store afstande og navigere sikkert til vands, til lands og i luften. Vi benytter i stigende grad satellitter til at beskytte vores natur, miljø og biodiversitet, udpege optimal placering af varige energikilder eller føre kontrol og tilsyn.
Satellitbaseret information vil i stigende grad også få betydning for, hvordan vi opnår smartere og mere bæredygtige samfund og byer, og hvordan vi håndterer øgede krav til en cirkulær og bæredygtig økonomi. I kombination med et stadigt mere digitalt samfund og en økonomi, hvor kapaciteten til at håndtere og reagere på store datamængder er afgørende, bidrager rumbaserede løsninger med relevant data, kommunikation samt navigation og nøjagtige tidsangivelser til f.eks. synkronisering af el- og mobilnet samt finansielle transaktioner.
Med fem nye målsætninger i Danmarks nationale strategi for rummet sætter regeringen en klar grøn retning for Danmarks brug af rummet og peger samtidig på den store betydning af satellitter for vores fremtidige sikkerhed og beredskab særligt i Arktis.