Gå til indhold

Brug rummet - Nyhedsbrev 5

Du har skrevet dig op til ’Brug rummets’ nyhedsbrev. Nyhedsbrevet indeholder information om adgang til data, nyheder om udbud og støttemuligheder, oplysning om vigtige arrangementer og i det hele taget nyheder, som kan lette adgangen til rumdata og fremme brugen af rummet i Danmark.

Opslag: Udvikling og etablering af Space Academy@DK

Styrelsen for Forskning og Uddannelse udbyder 300.000 kr. til udvikling og etablering af en ny supportenhed, Space Academy@DK, som skal bringe rumteknologi og satellitdata ind i undervisningslokalerne på danske videregående uddannelser. Frist for ansøgninger er den 15. november 2017.

Centrifuger dit speciale! Sidste chance for at indsende forslag til 2018-forsøg

Centrifuger dit speciale! European Space Agency, ESA, giver eleverne mulighed for at udføre eksperimenter i op til 20 G i ESA's Large Diameter Centrifuge (LDC). DEADLINE: 5. november 2017 kl. 23:59.

Mød European Space Agency til Big Science Business Forum

European Space Agency (ESA) er en af de ni europæiske Big Science organisationer, som er medarrangør af Big Science Business Forum 2018 i København. ESA vil sammen med de andre organisationer præsentere deres samlede udbud og investeringer for de kommende år.

Innovationsfonden investerer 16 mio. kr. i to nye rumprojekter

Innovationsfonden har netop offentliggjort deres seneste investering i to nye rumprojekter: MegaMan – Mega-Constellations, der skal revolutionere klodens mobildækning og MOIST – Managing and Optimizing Irrigation by Satellite Tools, der skal hjælpe landmænd til at vande mere effektivt.

ESA afholder workshop om forskningsmuligheder i Deep Space Gateway

Det er nu muligt for forskere at deltage i en workshop, som ESA afholder på ESTEC i Holland den 5. og 6. december.

ESA udbyder 10 forskningsstipendier indenfor jordobservation

Der er nu mulighed for at søge et forskningsstipendium ved det nyoprettede Φ- lab i ESRIN

Danske landmænd elsker satellitter og GPS

Som første EU land nogensinde er der i Danmark indhentet tal om anvendelsen af satellitteknologi i landbruget. Tallene viser, at danske landmænd i stor stil brugersignaler fra rummet og højteknologiske løsninger til at få et større udbytte og bruge mindre gødning og sprøjtegift.

ESA indkalder forslag til Earth Explorer 10 mission

ESA opfordrer forskere indenfor jordobservation til at indsende forslag til en ny Earth Explorer mission.

COWI besøger ESRIN

GIS &IT afdelingen i COWI besøger d. 6. oktober 2017 ESA’s center for jordobservation ESRIN i Frascati, Italien. De ca. 30 deltagere kommer for at høre mere om brugen af satellitbilleder, som COWI i stigende grad ønsker at anvende på fx landbrugsområdet. ESRIN planlægger en hel dag med fokus på særligt Copernicus programmet.

Big Data fra rummet skal bruges i undervisningen

IT-Universitetet og Styrelsen for Forskning og Uddannelse starter nyt samarbejde om at give studerende og forskere bedre kendskab til mulighederne ved nye applikationer med udgangspunkt i Big Data fra satellitter.

Arrangement om udnyttelse af systemer i rummet

Arrangementet er rettet mod virksomheder inden for miljø, logistik og transport og hvordan de kan udvikle deres forretning gennem brug af satellitter. Arrangementet finder sted 28. november i Aarhus og det er gratis at deltage.

Nyt ESA program for jordobservation

Den 6. september 2017 åbnede den europæiske rumorganisation (ESA) for modtagelsen af projektforslag til ESA's nye aktivitet inden for jordobservation - InCubed. InCubed er tilretteligt således, at det er industrien og institutioner, der selv fremsætter forslag til aktiviteter frem for at ESA udbyder på forhånd definerede projekter og opgaver. Denne fremgangsmåde kendes fra andre af ESA's teknologiområder inden for fx telekom (ARTES).

European Space Week i Tallinn, Estland den 3. - 9. november 2017

European Space Week finder sted i Tallinn under det estiske formandskab og arrangeres af Kommissionen i samarbejde med blandt andet ESA.

Kom til informationsdag hos EUMETSAT i Darmstadt den 10. november 2017 og hør om den kommende Copernicus data platform DIAS

EUMETSAT afholder sammen med ECMWF og Mercator Ocean en informationsdag om deres bud på en Copernicus DIAS platform - Data Information and Access Service.

Kortdage 2017 8.-10. november 2017

Dette års Kortdage har temaet ”Geodata – en verden i bevægelse”. Der planlægges et særligt spor med fokus på geodata fra rummet, og hvordan EU’s rumprogrammer Copernicus og Galileo er ved at revolutionere mængden af geodata.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024