Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2009 Magasinet Humaniora 3:2009

Magasinet Humaniora 3:2009

Forsideillustrations tekst mangler
Magasinet Humaniora 3:09 indeholder artikler om blandt andet K.E. Løgstrup, Hal Koch, Nordisk Film, sprogbrug i renæssancen, samt en undersøgelse om danskernes opfattelse af forskning
: 06. oktober 2009
: 0903-2401
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 44

Om publikationen

Artikler

Tosprogethed i renæssancen Af Jane Benarroch

Forskningsprojektet Renæssancens sprog i Danmark har ikke bare resulteret i ny viden om sprogbrug og orddannelse i årene 1500-1700, men har også kastet hjemmesiden renæssancesprog.dk af sig.

Når sorgen varer ved Af Steen Bruun Jensen

Tabet af ægtefællen er for nogle en traumatisk begivenhed med reaktioner og symptomer på linje med dem, man nogle gange ser efter overfald og ulykker.

Danskernes opfattelse af forskning Af Karen Siune

Undersøgelser viser, at humanistisk forskning tilsyneladende ikke når ud til folk og folkevalgte i et sådant omfang, at humaniora tillægges værdi i samme omfang som de øvrige videnskabsområder.

Hinandens verden – Løgstrup og litteraturen Af David Bugge

For at undgå tænken i faste opstillinger og overtagne skemaer tyede teologen og filosoffen K. E. Løgstrup til skønlitteraturen. Denne strategi banede en ny vej for den moderne filosofi og teologi.

Med Luther i bagagen Af Christian Lundager

Selvom Hal Koch aldrig har skrevet om Martin Luther i akademisk form, løber interessen for kirkereformatoren som en understrøm i hele hans virke. Religionshistorikeren Tine Reeh er ved at lægge sidste hånd på sin ph.d.-afhandling om Hal Kochs arbejde mellem 1932 og 1945.

Anbefalinger til et fremtidigt forskningsrådssystem får blandet modtagelse Af Steen Bruun Jensen

Den med spænding ventede evalueringsrapport er offentliggjort i sin endelige version. Rapporten har allerede været genstand for en del debat hen over sommeren.

Isbjørnens anatomi Af Steen Bruun Jensen

Når Nordisk Film i stumfilmtiden var et af verdens væsentligste filmselskaber, så skyldtes det i mindre grad, at selskabet skabte specielt gode film. Succesen skyldtes en organisering, der var år foran dens tid.

Hvordan gør man et talent til en stjerne? Af Christian Lundager

Det Frie Forskningsråd har for anden gang uddelt forskningspenge til en række kvindelige forskningsledere. Tre af dem er fra humaniora, og én af dem forsker i, hvordan talenter bliver til sportsstjerner.

Tre nye rådsmedlemmer af Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation

Film- og medievidenskab, sprogvidenskab og teologi og religionshistorie får nye repræsentanter i rådet.


Om magasinet

Magasinet Humaniora udkommer fire gange om året og udgives af Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation.
Foruden forskningsformidlende artikler indeholder bladet en oversigt over bevillinger fra FKK.
Et abonnement koster 150 kr. for privatpersoner og 200 kr. for institutioner. Henvendelse til redaktør Steen Bruun Jensen, telefon 3544 6364, e-mail sbj@fi.dk.

Senest opdateret 18. januar 2022