Gå til indhold

Universiteternes Iværksætterbarometer 2009

Forsideillustrations tekst mangler
Målet med årets iværksætterbarometer er at skabe et sammenligningsgrundlag mellem danske universiteters ambitioner inden for rammerne af det entreprenørielle universitet.
: 11. september 2009
: 1903-5276
: 1903-5284
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 24

Om publikationen

Regeringen har sat et mål om at bringe Danmark i toppen af den europæiske elite på iværksætterområdet. Dette har ledt til et intensiveret fokus på iværksætteri i uddannelsessystemet.

Målet er i sidste ende dels at give de studerende en række kompetencer inden for iværksætteri  og dels at skabe flere nye vækstvirksomheder og mere innovation i etablerede organisationer.

Barometeret består af to dele

Analysen søger at sammenligne universiteterne inden for satsninger på iværksætterområder så som forskning, uddannelse, studenteraktiviteter etc. Denne sammenligning vil tage sit udgangspunkt i universiteternes udviklingskontrakter med staten samt en kortlægningsrapport om entreprenørskabsfag og kurser fra Øresund Entrepreneurship Academy.

Universiteternes Iværksætterbarometer 2009 bryder med den metode, der har været brugt siden 2003 i det første barometer. Ændringen er et ønske om at inddrage universiteternes strategiske satsninger mere i barometeret.

Årets udgave af barometeret består derfor af to dele: En sammenligning af universiteternes strategiske satsninger inden for iværksætteri og en kortlægning af entrepreneurshipfag på universiteterne for efterårssemestret 2007 og 2008.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 12. april 2013