Gå til indhold

Tilsyn med forskningsbaseret myndighedsbetjening: Fusioner og fremtid

Tilsyn med forskningsbaseret myndighedsbetjening
Styrelsen for Videregående Uddannelser har gennemført et tilsyn med den forskningsbaserede myndighedsbetjening.
: 12. marts 2015
: 87-90797-88-4
: 52

Forskningsbaseret myndighedsbetjening er en opgave, som universiteterne fik tilført i forbindelse med sammenlægningerne mellem universiteter og sektorforskningsinstitutioner i 2007. Resultaterne af tilsynet er nu samlet i rapporten "Tilsyn med forskningsbaseret myndighedsbetjening: Fusioner og fremtid".

Rapporten bygger på skriftlige bidrag fra universiteter og fagministerier samt en række interviews med de involverede parter.

Hovedkonklusionerne af tilsynet er:

  • Der er de fleste steder sket både en fysisk og organisatorisk sammenlægning mellem forskningsmiljøer fra universiteter og sektorforskningsinstitutioner.
  • Der er kommet flere nye uddannelser til som følge af fusionerne.
  • Mange ”sektorforskere” bruges i undervisning og i vejledning af speciale- og ph.d.-studerende.
  • Udviklingen i hjemtagningen af EU-midler på myndighedsbetjeningens primære fagområder har været status quo.
  • De fleste universiteter har tilstræbt at ”blande kortene” mellem de forskellige personalegrupper, ligesom der rekrutteres generelt og ikke specifikt til de enkelte stillinger. Omfanget af arbejdet med at skabe øget integration mellem de to områder varierer.
  • Den forskningsbaserede myndighedsbetjening løftes fortsat kompetent og i nogle tilfælde endog med hævet kvalitet. Indlejringen af myndighedsbetjeningen på universiteterne har dog også givet udfordringer i forhold til økonomisk og aktivitetsmæssig transparens.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019