Du er her: Forside Publikationer 2016 Metoderapport: Evalueringsramme for innovationsinfrastruktur - effektkæde, indikatorer og evalueringsplan

Metoderapport: Evalueringsramme for innovationsinfrastruktur - effektkæde, indikatorer og evalueringsplan

Forsideillustrations tekst mangler
Ny fælles evalueringsramme for innovationsinfrastrukturen ligger op til tværgående dialog mellem administratorer, operatører og eksterne konsulenter vedrørende evalueringer. Metoderapporten er en guide til udfyldelsen af en god evalueringsramme.
Kontakt
Fuldmægtig
Telefon: +45 72 31 83 52
E-mail: ufh@ufm.dk
Fuldmægtig
Telefon: +45 72 31 83 61
E-mail: dbj@ufm.dk
: 07. oktober 2016
: 978-87-93468-23-8
: Styrelsen for Forskning og Innovation
: 2016
: 26

Styrelsen for Forskning og Innovation har udarbejdet en fælles evalueringsramme og dialogkoncept vedrørende evalueringer for innovationsinfrastrukturen. Metoderapporten er en guide til udfyldelse af de individuelle evalueringsrammer for de tre forskellige institutionstyper i innovationsinfrastrukturen: GTS’erne, Innovationsnetværk og Innovationsmiljøerne.

Metoderapporten indeholder tre centrale elementer:

  • Institutionsspecifikke effektkæder
  • Udvælgelse af gode indikatorer
  • Evaluerings- og dataindsamlingsplan

Metodenotatet beskriver hvordan man udformer en effektkæde, der afdækker de centrale årsags-virkningssammenhænge mellem mål, midler, aktiviteter og effekter for hver af de tre institutionstyper. Endvidere indeholder notatet en gennemgang af, hvordan man udvælger gode indikatorer og KPI’er, der kan hjælpe til at måle den løbende fremdrift i aktiviteterne og efterfølgende virksomhedseffekter. Til sidst, er der opstillet en guide til, hvordan man udarbejder en evaluerings- og dataindsamlingsplan, der har til formål at analysere kritiske antagelser om de centrale sammenhænge i programmerne, samt at planlægge en systematisk og rettidig indsamling af data.

Senest opdateret 07. oktober 2016