Gå til indhold

Publikationer 2016

Viser 1-30 af 62 resultater
Forskningsbarometer 2016

Forskningsbarometeret er en årlig opgørelse, der belyser kvaliteten og profilen af dansk forskning i et internationalt perspektiv.

RUVU’s årsrapport 2015/16

Læs om udvalgets resultater og erfaringer fra årets prækvalifikationsansøgninger. Hvem har søgt om hvad? Hvor mange afslag og godkendelser er der kommet?

EU-Information, nr. 3 - december 2016

Magasinet sætter fokus på virksomheder i Horizon 2020. Mød Brüel & Kjær og Norlase, der med EU-midler booster deres udvikling inden for lyd og laserbehandling af øjensygdomme. Ledere fra Ohmatex og Chocolate Cloud giver råd om, hvornår Horizon 2020 er det rette match, og hvordan man opnår funding.

EuroCenters kurser 2017 - Bliv skarp på Horizon 2020

I 2017 afholder EuroCenter en række kurser om Horizon 2020. Kurserne fokuserer på den gode ansøgning samt økonomi og regnskab, og som noget nyt udbyder vi i år også kurser med fokus på afrapportering. Deltag på et af kurserne og få ny viden til dit arbejde med Horizon 2020.

Evaluering af Internationalt Netværks-program 2009-2014

Dansk Center for Forskningsanalyse (CFA) har foretaget en evaluering af International Netværks-program (INP), som undersøger, hvorvidt programmet skaber bedre muligheder for, at danske forskere kan etablere netværk med prioriterede lande uden for EU

Forsknings- og innovationspolitisk redegørelse for 2016

Forsknings- og innovationspolitisk redegørelse for 2016 fremlægger de offentlige og private investeringer i forskning, udvikling og innovation og giver et overblik over indsatserne på området i 2016.

Implementeringsplan for national rumstrategi

Danmarks nationale strategi for rummet blev offentliggjort d. 23. juni 2016. Denne implementeringsplan følger op på strategien med en detaljeret plan for hvert initiativ i strategien.

Tal om forskning og innovation 2015

”Tal om forskning og innovation” er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik med nøgletal for Danmarks Grundforskningsfond, Det Frie Forskningsråd, Innovationsfonden og Horizon 2020.

Viden i verdensklasse – hvorfor klarer dansk forskning sig så godt

Dansk forskning er i en international førerposition, når det kommer til gennemslagskraft af forskningen. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd sætter fokus i en ny rapport på, hvad der har skabt denne position – og hvad Danmark skal gøre for at bevare den.

Danmarks dronestrategi

Danmarks første dronestrategi skal bidrage til, at danske virksomheder i samarbejde med dygtige forskere kan udvikle droneteknologien og skabe nye private arbejdspladser i Danmark.

The Danish Education System

Publikationen giver en introduktion til det danske uddannelsessystem samt et overblik over det danske karaktersystem og finansiering af uddannelse.

Performanceregnskab for innovationsmiljøerne 2016

Performanceregnskabet sætter tal på innovationsmiljøernes aktiviteter og resultater over de seneste fem år. Tallene for 2015 viser blandt andet, at innovationsmiljøernes virksomheder har tiltrukket mere privat kapital end tidligere.

Markedsorienteret innovation i Kina

Innovationscentret i Shanghai har udarbejdet analysen ”Drivers for Innovation in China – R&D and Consumer Driven Innovation”. Fokus for analysen er driverne for innovation i Kina, herunder den stigende investering i F&U og forbrugerdreven innovation og tendenser.

Et stærkere Danmark - Et mere robust SU-system

Som led i regeringens Helhedsplan foreslår regeringen at justere SU'en, så der frigøres penge til uddannelseskvalitet og jobskabelse. Omlægningen vil gøre SU-systemet mere robust og give studerende mulighed for at have det samme at leve for som i dag.

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råds årsrapport for 2015

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) præsenterer her sin anden årsrapport. DFiR’s årsrapport for 2015 giver et overblik over afsluttede og igangværende projekter og rådets anbefalinger i forlængelse af dem. Årsrapporten giver således et samlet billede af DFiR´s arbejde.

Kortlægning af forskning, udvikling og innovation i Danmark

Ny kortlægning sætter fokus på erhvervslivets forsknings- og innovationsaktiviteter i Danmark. Kortlægningen viser blandt andet, at erhvervslivets FoU-investeringer er koncentreret i og omkring København, mens de offentlige forsknings- og innovationsprogrammer bruges af virksomheder i hele landet.

EU-Information, nr. 2 - juni 2016

Magasinet sætter fokus på impact i Horizon 2020. Læs eksperternes råd til, hvordan du maksimerer dit projekts impact og skriver det gode impact-afsnit. Derudover giver tre succesfulde bevillingsmodtagere et indblik i, hvordan de scorede højt i impact.

R&D in macroeconomic policy models

Rapporten belyser, hvor udbredt anvendelsen af makroøkonomiske policy-modeller til vurdering af forskning og udvikling (FoU) er, og hvordan omverdenen har håndteret denne komplekse problemstilling. Ingen danske policy-modeller har internaliseret FoU-tiltags betydning for langsigtet vækst i Danmark.

Handlinger tilknyttet webside