Du er her: Forside Publikationer 2018 ICDK Outlook rapport: Erhvervsintegrerede kandidatuddannelser - Inspiration fra Tyskland

ICDK Outlook rapport: Erhvervsintegrerede kandidatuddannelser - Inspiration fra Tyskland

Forsideillustrations tekst mangler
I Tyskland har man over 40 års erfaring med at integrere erhvervsarbejde og videregående uddannelse. Det danske innovationscenter i München har udarbejdet en rapport, der belyser tyske erfaringer med erhvervsintegrerede uddannelser.
Kontakt
Ditte Nissen Lund
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 77
Email: dnl@ufm.dk
: 09. maj 2018
: 978-87-93706-13-2
: Styrelsen for Forskning og Uddannelse
: 2018
: 19
: Gratis

ICDK Outlook rapporten fremhæver relevante erfaringer fra Tyskland, Østrig og Schweiz (DACH-regionen) med erhvervsintegrerede bachelor- og kandidatuddannelse, som i Tyskland går under betegnelsen Duales Studium. Disse erfaringer kan bruges til at kvalificere danske institutioners og beslutningstageres overvejelser om, hvordan erhvervskandidaten kan indrettes.

Erhvervsbachelorer og -kandidater i DACH-regionen er trepartssamarbejder mellem virksomhed, uddannelsesinstitution og den studerende og er bygget op omkring både teoretiske og praktiske forløb for at skabe en tættere sammenkobling mellem erhvervslivet og uddannelserne.

Hovedfokus i rapporten er på Tyskland. Her har erhvervsbachelorer og -kandidater eksisteret længst og er samtidig den hurtigst voksende uddannelsesmodel i forhold til tilslutning fra de studerende. Derudover er den tyske uddannelsessektor sammenlignelig med den danske på flere områder, hvilket gør det nemmere at bruge de tyske erfaringer i en dansk kontekst. ICDK-rapporten er udarbejdet af Innovation Centre Denmark München med bidrag fra ministerier i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Interesserede danske uddannelsesinstitutioner kan kontakte Innovationsattaché Ulrik Kjølsen Olsen for nærmere information og eventuel videre hjælp, hvis man ønsker at høre mere om erfaringerne fra DACH-regionen.

Senest opdateret 04. september 2018