Kontraktbilag
Din kontrakt henviser til disse tre dokumenter. Det er de regler, du skal følge, når du administrerer Erasmus+ projektet.
- Annex I - Grant Agreement - General Conditions - mono-beneficiary (pdf)
- Annex III - Financial and Contractual Rules - mono-beneficiary (pdf)
- Annex IV - Applicable Rates (pdf)
Aftalebilag
Aftalebilag er de dokumenter, du skal bruge til at administrere dit Erasmus+-projekt mellem dig og projektdeltagerne. Som et led i digitaliseringen af administrationen af Erasmus+-programmet gennem "The European Student Card Initiative" er en del af bilagene gjort elektroniske med den nye programperiode. Få et overblik over, hvilke bilag der håndteres elektronisk, og hvilke der er håndteres i papirform som hidtil.
Elektroniske bilag
- Online Learning Agreement (OLA) - Students Studies (docx)
- Guidelines - Online Learning Agreement - Students studies (pdf)
- Inter-institutional Agreement (IIA) between programme countries (pdf)
Ikke-elektroniske bilag:
Grant Agreements
Learning/Mobility Agreements
- Learning agreement - Students traineeships (docx)
- Guidelines - Learning agreement - Students traineeships (pdf)
-
Learning Agreement for Studies, International Mobility (docx)
- Mobility Agreement - Staff Teaching (docx)
- Mobility Agreement - Staff Training (docx)
Inter-institutional Agreement
- Bilateral inter-institutional agreement (docx) (bruges kun hvis en af partnerinstitutionerne ikke er en del af Erasmus Without Paper-netværket. Må kun anvendes indtil 31/12-2022)
- Multilateral inter-institutional agreement between programme countries (docx)
- International inter-institutional agreement (docx) (bruges til KA171 samt den internationale dimension af KA131)
Administrative dokumenter
De administrative dokumenter hjælper dig, når du afrapporterer dit tilskud i Beneficiary Reports Module (afrapporteringsmodul)
- Skabelon til deltagerbevis (docx)
- Skabelon til deltagerliste (docx)
- Skabelon til dokumentation for grøn rejse (docx)
- Skabelon til kørsel i egen bil (docx)
- Hjælp til udregning af valutakurs (pdf)
- Tro- og love-erklæring (docx)
- Tro- og love-erklæring for green travel (docx)
- Hjælp til beregning af tilskud til rejseomkostninger
Programme Guide
Alle regler for et Erasmus+ mobilitetsprojekt 2022 for videregående uddannelse findes i Programme Guide.
Håndbog til projektstyring
Higher Education Mobility (KA131)-håndbogen er det væsentligste hjælpeværktøj til projektstyring i KA131-projekter. Her kan du finde svar på de fleste spørgsmål, som ikke besvares af Erasmus+ Programguiden. Den nyeste håndbog er udarbejdet i forbindelse med call 2021, men er fortsat aktuel. Når der foreligger en opdateret version, vil den blive publiceret her.
Beneficiary Module
Beneficiary Module (BM) er det system, du skal administrere alle projekter med tilskud fra Erasmus+, når I har fået bevilget tilskud i 2021 eller 2022.
Hvis du har spørgsmål til administrationen af jeres projekt i Beneficiary Module eller Mobility Tool+, så kontakt os på ufs-tilskud@ufm.dk
ORS - Organisation Registration System
I Organisation Registration System registreres oplysninger om organisationer, der søger om tilskud, eller som er partnere i et Erasmus+ projekt
Se her, hvordan du f.eks. ændrer kontaktperson eller uploader dokumenter i Organisation Registration System.
Online Language Support
Online Language Support (OLS) er en hjemmeside, hvor sprogtest- og kursuslicenser administreres. Du kan læse mere om Online Language Support (OLS) på Europa-Kommissionens hjemmeside:
- Læs om Online Language Support (OLS)
-
Få flere oplysninger om sprog på Europa-Kommissionens hjemmeside
- Gå til Online Language Support (OLS)
Fewer Opportunities top-up og Inclusion support
Der findes to forskellige muligheder for støtte til deltagere med færre muligheder; fewer opportunities top-up, som studerende kan få, hvis de opfylder nogle særlige kriterier, og Inclusion support til studerende og ansatte, der har ekstra udgifter på grund af særlige udfordringer.
Green travel
Green travel er en rejseform, der bruger lavemissionstransportmidler til hovedparten af rejsen, såsom bus, tog, eller samkørsel. En mobilitetsdeltager, der rejser ’grønt’ på hovedparten af sin returrejse, er berettiget til at få ’green-travel’- tilskud eller særligt rejsetillæg.
Force majeure og afbrudte mobilitetsophold
Der er særlige retningslinjer i tilfælde af force majeure, eller hvis et mobilitetsophold afbrydes. Du kan læse mere herom i procedurebeskrivelsen.
Formidling af dit projekt
Formidling af Erasmus+-projektet er en del af administrationen.
Selvevalueringsskema
Selvevalueringsskemaet hjælper dig med at finde ud af, hvor godt din institution implementerer principperne i ECHE, og hvilke områder der kan styrkes. Skemaet genererer skræddersyede rapporter med en visuel oversigt over din institutions ydeevne plus specifikke forslag til, hvordan du yderligere kan forbedre implementeringen af ECHE.
Brug linket nedenfor for at starte selvvurderingsprocessen.
Behandling af data og personoplysninger
Europa-Kommissionen stiller forskellige IT-systemer til rådighed, som skal anvendes i forbindelse med administrationen af jeres Erasmus+-tilskud. Alle data, som indtastes i de forskellige IT-systemer, bliver opbevaret i databaser hos Europa-Kommissionen.
Klagevejledning
Du har mulighed for at klage over denne afgørelse til Uddannelses- og Forskningsministeriets departement (www.ufm.dk). Klagen sendes til Uddannelses- og Forskningsministeriets departement (klage@ufm.dk). Du må gerne notere i overskriften/emnefeltet, at klagen vedrører Erasmus+.
Hjælp til administration
Har du spørgsmål til afrapportering eller bilag, kontakt Bevillingsenheden Svendborg
Har du spørgsmål vedr. evt. ændringer i jeres godkendte projekt, kontakt Ane Kristine Coster, Jonas Bæk eller Rune Wulff Christensen