Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, juni 2017

Nordplus uddeler 10 millioner euro til 403 nye nordiske og baltiske projekter. Godkendte mobilitetsprojekter med tilskud fra Erasmus+ er netop offentliggjort. Og nu kan du deltage i konkurrencen om at vinde Den Europæiske Sprogpris. Vi ønsker dig god fornøjelse med Udsyn og en god sommer.

EuropæiskUdsyn.jpg


Nordplus uddeler 10 millioner euro til nye uddannelsesprojekter

De nordiske og baltiske lande vil i 2017 danne ramme om 403 nye uddannelsesprojekter. Projekterne modtager samlet set tilskud for mere end 10 millioner euro. Institutionerne bag projekterne har søgt penge gennem Nordisk Ministerråds Uddannelsesprogram Nordplus.

15,9 millioner euro til udlandsophold med Erasmus+

Årets første ansøgningsrunde om tilskud fra Erasmus+ til mobilitetsprojekter i de danske uddannelsesinstitutioner og organisationer er afsluttet, og de godkendte projekter er nu offentliggjort. 162 nye projekter modtager tilskud, og Styrelsen for Forskning og Uddannelse uddeler mere end 15,9 millioner euro.

Euroapprentices.JPG

Nyt dansk ambassadørkorps skal motivere elever i erhvervsuddannelserne til at rejse ud

Elever fra fire danske erhvervsskoler er udvalgt som danske ambassadører for et nyt europæisk initiativ, der skal motivere flere elever i erhvervsuddannelserne til at tage et studie- eller praktikophold i udlandet.

Den-Europæiske-Sprogpris.jpg


Vind Den Europæiske Sprogpris 2017

Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2017. Ansøgningsfristen er den 25. august 2017.

Nemmere adgang til information om Erasmus+

Vi har forbedret vores hjemmeside om Erasmus+. Det skal gøre det endnu nemmere at finde information om mulighederne i Erasmus+ og om hvordan, du søger og administrerer tilskud.

reportage.jpg

Reportage: Unge fra Nørrebro viste politikere rundt

Hvordan får flere unge på Nørrebro et fritidsjob? Og hvor får man den bedste pizza? Det var nogle af emnerne, som unge fra Nørrebro og politikere fik vendt på en guidet tur gennem indre Nørrebro. Turen fandt sted som et led i Den Europæiske Ungdomsuge 2017.

Seminar-for-unge-entreprenører.jpg

Seminar for unge entreprenører: Sådan får du penge til dit projekt

Unge, uformelle ungdomsgrupper og ungdomsorganisationer kan søge om økonomisk tilskud til at realisere projekter, der har til formål at skabe social inklusion, bekæmpe arbejdsløshed blandt unge og styrke unges identitet som aktive EU-borgere. Kom til seminar den 24. august 2017 og hør mere om mulighederne for tilskud.

Erasmus+.jpg


Studietur til Finland om kompetencebaseret læring i erhvervsuddannelsessektoren

Seminar om arbejdet med kompetencebaseret læring. Seminaret henvender sig til ledere og pædagogiske konsulenter i erhvervsuddannelsessektoren og finder sted i Helsinki i Finland fra den 12. til 17. november 2017.

Kontaktseminar i Prag om mobilitetsprojekter inden for social- og sundhedsområdet

Arbejder du inden for social- og sundhedsområdet og søger du nye kontakter og inspiration til mobilitetsprojekter gennem Erasmus+? Du kan nu deltage i kontaktseminar i Prag i Tjekkiet fra den 11. til 14. oktober 2017.

Nyhed om Epale


Konference: Voksenlæreren og innovation

Hvordan skaber vi den bedste kompetenceudvikling for nordiske voksenlærere? Og hvilke kompetencer er der brug for? Nordplus inviterer til konference den 27. til 28. september 2017 i Lund, Sverige.


 Udsyn.jpg

Udsyn holder sommerferie og udsendes næste gang i august 2017

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Cindy Maria Vinløv på cmv@uds.dk. Vi ønsker alle vores abonnenter en god sommer.

Fotos: 1: Tuala Hjarnøe, 2: Cindy Maria Vinløv, 3: Fotolia, 4: Ungdoms, 5: Stefan Frank thor Straten, 6+7: Fotolia og 8: Tuala Hjarnøe.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. juni 2017