Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, marts 2015

På tværs af uddannelsessektorer er der stor interesse for at komme til udlandet med Erasmus+. Et EU-projekt klæder unge på til arbejdsmarkedet, og så vil en ny hjemmeside gøre det lettere at matche studerende og praktiksteder i udlandet. God læselyst!

nyhed om ansøgninger.jpg

Store interesse for at sende studerende og undervisere på uddannelsesophold i Europa

På tværs af alle uddannelsessektorer er der bred interesse for at sende studerende og undervisere på udlandsophold i Europa. Ved årets første ansøgningsrunde om tilskud gennem Erasmus+ er der søgt om mere end 21,4 millioner euro.

Husk ansøgningsfrister til Erasmus+

Har du planer om at deltage i europæiske mobilitets- og uddannelsesprojekter i 2015? Se frister for at søge om tilskud på ufm.dk/erasmusplus.

Erhvervsakademi-Kolding_IBA_31.jpg

Projekteksempel: SOSU-uddannelse med engelsk twist

Aarhus Social- og Sundhedsskole har succes med at sætte elever på skolebænken i Birmingham i England allerede på grundforløbet. Projektet har fået tilskud fra Erasmus+.

Lærerstuderende kan nu nemmere finde praktikplads i udlandet

Vejen til en praktikplads i udlandet for de danske lærerstuderende bliver kortere. En ny europæisk hjemmeside hjælper med at matche studerende og praktikskoler i udlandet.

Nyhed om idealab.jpg


Unge satte demokrati på dagsordenen

EU skal møde de unge i øjenhøjde. Det var et at budskaberne fra 15 engagerede unge, der deltog på 'Idea Lab' i København i marts 2015. De unge var samlet for at drøfte demokrati og civilsamfund som optakt til Den Europæiske Ungdomsuge, der finder sted den 27. april til 10. maj 2015.

EU-projekt klæder unge på til arbejdsmarkedet

Projektet ’Aim Higher’ har givet unge dansk-somaliere inspiration og netværk til at stræbe højere efter uddannelse og job. Yoonis Nuh Hussein deltog i projektet. Han er i dag kandidatstudernde på RUC og iværksætter.  
Mand der sidder med en tablet

Vil du undervise i dansk i udlandet?

To universiteter i Tyskland og Frankrig søger undervisere i dansk med start i efteråret 2015. Ansøgningsfristen er den 6. april 2015.

Billede-til-nyhed-om-sosu.jpg


Database hjælper elever med at sætte ord på deres kompetencer 

Europass Certificate Supplement beskriver flere end 200 forskellige erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser på engelsk og dansk. Databasen hjælper bl.a. erhvervsskoleelever med at sætte ord på deres kompetencer til en arbejdsgiver i udlandet. 


Film om skole -og praktikophold i udlandet 

Følg Jonas og Camilla, der har været på et fire uger langt skole- og praktikophold i London.

Filmen henvender sig til elever på de erhvervsrettede grund- og efteruddannelser samt internationale koordinatorer.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af april 2015.

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk

Fotos: 1: Mikal Schlosser, Campus Lyngby, 2: Erhvervsakademi Kolding (IBA), 3: Andreas Wiendel Rasmussen, 4: Fotolia, 5: Erhvervsakademi SydVest

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 29. juli 2020